Potřebujete poradit?
Telefon +420 603 253 535

Představujeme vítěze testu zimních pneumatik za rok 2017

Čeká vás přezutí před zimní sezónou a stále váháte, jaký model vybrat? Dnes vám představíme vítěze testu, provedeného německým autoklubem ADAC za rok 2017, kterým se stala pneumatika Continental WinterContact TS860. Tentokrát si vzal ADAC pod drobnohled zimní pneumatiky v asi nejoblíbenějším rozměru 195/65 R 15.

 

140 let inovací

Společnost Continental započala svoji cestu světem pneumatik v roce 1871 v německém Hannoveru, kde odstartovala výrobu pneumatik pro kočárky a jízdní kola. Na přelomu století pak začala vyrábět pneumatiky nejdříve pro osobní vozy, následně i pro nákladní.

Během více než 140 let činnosti se společnost vypracovala mezi 5 největších dodavatelů v automobilovém průmyslu na světě. Protože Continental, to nejsou jen pneumatiky, ale také například brzdové systémy, přístrojová technika, elektronika vozidel nebo třeba komponenty pro pohony a podvozky.

 

Prověřeno milióny najetých kilometrů

Continental, jako jeden z největších hráčů na trhu pneumatik, své výrobky vždy důkladně testuje. Více než 140 000 pneumatik ujede každý rok při testování více než 200 miliónů kilometrů. Kromě svého domovského polygonu Contidrom nedaleko Hannoveru se pneumatiky Continental testují po celém světě – například v USA, Švédsku, Španělsku nebo na Novém Zélandu. Testuje se za každého počasí a na všech površích.

V hale nedaleko Contidromu se nachází i první plně automatizované zařízení pro testování pneumatik na světě. Testy jsou prováděny uvnitř, za stále stejných podmínek, bez ohledu na počasí a jiné vnější vlivy. Testuje se brzdění na suchém i mokrém povrchu, dokonce i na ledovém kluzišti. Díky tomu získává Continental velmi přesné údaje, které pak může zúročit při výrobě.

pneumatika Continental WinterContact

V testu ADAC 2017 jasně zvítězila pneumatika Continental WinterContact TS860.

 

Jednička pro letošní zimu

Zatím poslední model zimní pneumatiky se jmenuje WinterContact TS860 a nahradil předchozí velmi úspěšný WinterContact TS850. V testech sbírá jedno ocenění za druhým. Renomovaný německý autoklub ADAC vyhlásil tuto pneumatiku vítězem testu pro rok 2017. Byla testována na vozidle VW Golf VII v rozměru 195/65 R 15.

Stejný model, ale v jiných rozměrech, posbíral ocenění i v dalších testech, namátkou například test časopisu AutoTip v roce 2016  či test německého provozovatele technických stanic GTÜ, také za rok 2016.

V testu ADAC získala pneumatika WinterContact TS860 nejlepší známku za brzdění na mokru a prokazuje vynikající vlastnosti i na sněhu. Nový systém lamel zvyšuje odvod vody z kontaktní plochy pneumatiky a vylepšené složení směsi zajišťuje lepší přilnavost.

Velmi dobře si pneumatika vede také v hospodárnosti provozu. Vítězství jí tak zajistily především její vyvážené vlastnosti. Pneumatiky Continental se v testech dlouhodobě umisťují na předních pozicích, což svědčí o jejich technické vyspělosti.

Na trhu se vyskytuje i množství pneumatik od neznámých výrobců a mnoho z nich je velkou neznámou i po dlouhém pátrání na internetu. Pokud tedy nechcete kupovat zajíce v pytli, každoroční testování pneumatik nezávislými odborníky vám může přinést velmi dobrý vhled do světa pneumatik a usnadnit vám tak výběr.

 

Zdroje foto: Pixabay.com, Wikimedia.org

Nahoru