Potřebujete poradit?
Telefon +420 603 253 535

Test zimních pneumatik 2018: pneumatiky pro kompaktní automobily poslední generace

Německý autoklub ADAC (Allgemeiner Deutscher AutomobilClub) se zabývá nezávislými testy produktů pro motoristy. Tentokrát se zaměřil na zimní pneumatiky pro kompaktní automobily nejnovější generace, které podrobil zkoušce na vozidle značky Ford Fiesta.

Testy zimních pneumatik 2018

Které zimní pneumatiky jsou pro vás nejlepší? Zjistíte v testu!

Zimní pneumatiky mají významnou bezpečnostní funkci vozidla v období, kdy musí čelit námraze na vozovce, jízdě na čerstvém či rozježděném sněhu nebo jen nízkým teplotám. Jejich výběr se proto nevyplácí podceňovat. Autoklub ADAC za vás provedl test zimních pneumatik 2018 v rozměru 175/65 R14 T, ve kterém z 12ti testovaných prokázalo dobré či uspokojivé výsledky pouze 10 kandidátů. Které zimní pneumatiky prošly, a které se ukázaly jako neuspokojivé?

ADAC test zimních pneumatik 2018

Nezávislý test zimních pneumatik 2018 se věnoval situacím, se kterými se řidiči v zimním období běžně setkávají. Zkoušela se stabilita a ovladatelnost na suchém, mokrém i zasněženém povrchu, brzdná dráha rovněž v podmínkách typických pro zimu, spotřeba paliva, vnitřní i vnější hlučnost či rozjezd na sněhu.

Závěr testu zimních pneumatik hovoří pro dvojici kandidátů – Continental WinterContact TS 860 a Dunlop SP Winter Response 2. Jejich téměř shodné výsledky ve všech disciplínách ADAC vyhodnotil jako dobré a umístil je na přední příčku.

V závěsu s hodnocením uspokojivé následuje 8 modelů: Firestone Winterhawk 3, Nokian WR D4, Goodyear Ultra Grip 9, Debica Frigo 2, Esa Tecar Super Grip 9, Sava Eskimo S3+, Vredestein Snowtrac 5 a Pirelli Cinturato Winter. Na hodnocení dvou vítězů tito kandidáti nestačili vinou menších nedostatků při jízdě na suchu nebo mokru a sněhu. Podrobný test zimních pneumatik 2018 vám podá přesné informace o slabých i silných stránkách těchto modelů.

Známky dostatečná se dočkaly zimní pneumatiky Semperit Master-Grip 2. Největší jejich slabinou se ukázaly vlastnosti při jízdě na suchém povrchu.

Propadákem s hodnocením nedostatečné se v testu zimních pneumatik 2018 ukázaly pneumatiky Nankang Snow SV-3, které za jízdu na mokru a sněhu dostaly nejhorší známku 5 a rovněž zvýšená spotřeba paliva nepřidala na celkovém hodnocení.

Podívejte se na video o vítězi testů zimních pneu 2018!

Proč sledovat testy pneumatik?

Ať už se jedná o zimní, letní, celoroční nebo moto obutí, nezávislé testy pneumatik vám mohou napovědět, jaké pneu vynikají vlastnostmi, kterých si nejvíce ceníte. Využijte toho, že je za vás už otestovali nadšení a nároční motoristé!

Zdroj fotografií: Depositphotos.com

Nahoru