Potřebujete poradit?
Telefon +420 603 253 535

Nové disky 2024: designy AEZ, DOTZ a DEZENT nejen pro těžké váhy

Na vzhled kol si potrpí každý milovník krásných aut. Proto (nejen) všem motoristickým nadšencům přinášíme letošní nablýskané novinky, které povýší každé auto o několik levelů výš. Na těchto nových kouscích AEZ, DOTZ a DEZENT necháte oči vy i kolemjdoucí.

Nové disky DOTZ Suzuka bronze na BMW

Dodejte svému autu ten správný šmrnc se stylovými disky. Třeba s novinkou DOTZ Suzuka.

Společnost ALCAR, která nám výhradně dodává litá kola AEZ, DOTZ a DEZENT, letos představila tři zbrusu nové modely disků. Navíc vyslyšela přání motoristické komunity a přišla s novým odstínem jednoho bestselleru. Všechny modely mají schválení ECE a jsou tak dostupné pro celou řadu vozů i v originálním rozměru – bez nutnosti dodatečného zápisu do technického průkazu. Pro kterou z novinek vaše motoristické srdce zaplesá?

Disky AEZ Havanna obzvláště přitahují

S rozměry 8×19 až 10,5×21 palců a nosností až 1045 kg je tato novinka vyladěná především pro těžší SUV, elektromobily a hybridy. V originálních rozměrech jsou alu kola AEZ Havanna schválená např. pro Mercedes ECQ, Volvo XC90 a XC40 nebo Teslu Y a S Plaid. Jejich kouzlo tkví v inovativním designu, který jde odvážně naproti nepravidelnosti, 3D efektu a přitažlivým křivkám. Při podrobnějším zkoumání vás však tyto disky uhranou ještě víc. Jsou dostupné v těchto povrchových úpravách:

Disky AEZ Havanna dark

Leštěná čelní plocha podtrhuje přitažlivé křivky novinky AEZ Havanna.


Přečtěte si také: Jak vybrat ty správné disky na auto? Poradíme vám. >>


Minimalistické DOTZ MarinaBay inspirované F1

Ač minimalistické, nezapřou v sobě disky DOTZ MarinaBay povahu extroverta. Tento model s pěti téměř rovnými paprsky je inspirovaný závody Formule 1 a bez přetvářky odhaluje sportovního ducha. Důkazem je ozdobný lem ráfku, který při jízdě upoutá na první dobrou. Tato novinka je v originálních rozměrech 8,5×18 až 10×21 palců schválená například pro vozy Audi A3, A4 a A6, BMW řady 3 a 5 nebo VW Golf. Získají si vás disky v barevném provedení černý matný lak nebo extravagantní bronzový matný lak?

Disky DOTZ MarinaBay bronze

Potrpíte si na extravaganci? S bronzovým provedením DOTZ MarinaBay nešlápnete vedle.

Bronzové DOTZ Suzuka na přání motoristů

Disky DOTZ Suzuka v sobě nezapřou své „japonské vazby“ na model DOTZ Fuji – novinku roku 2023. Jejich agresivní design se dokonale hodí ke sportovním vozům, takže si jimi můžete zkrášlit své Audi A3 a A7, BMW řady 3 a 6 nebo Mercedes třídy E a C až S. A to i v originálním rozměru. DOTZ Suzuka jsou tak populární, že si motoristická komunita vyžádala barevné provedení bronze a její přání bylo vyslyšeno. Tento poutavý odstín tak nově doplňuje paletu předešlých variant black, dark a blaze. Je dostupný v rozměru 8×19 až 8,5×20 palců.

DEZENT KE: zrozené na míru těžkým vahám

Novinka DEZENT KE působí na první pohled lehce, je ale navržena tak, aby bez problémů unesla zátěž až 1350 kg. Vícepaprskový design je pevný a odolný, a to díky robustní středové části. Ta má navíc sofistikovaně navržené výstupky a prohlubně, které přispívají k nižší hmotnosti vozidla. Model je vhodný pro vozy Mercedes třídy V, VW T5, T6 a T7, Multivan nebo Ford Transit. Dostupný je v těchto barevných variantách:

Litá kola DEZENT KE dark

Kola DEZENT KE jsou dostupná ve velikostech od 6,5×17 do 7,5×18 palců.

Ať už si vyberete některou z novinek, nebo sáhnete po jiném typu, vždy dávejte pozor, aby byly disky homologované. S falzifikáty neprojdete na STK, ale hlavně: ohrozíte bezpečnost svou i ostatních účastníků provozu.

AZ pneu je autorizovaným prodejcem alu kol, ocelových i hybridních disků. Vždy k nim dokládáme i typový list. Máte tak jistotu, že od nás kupujete originál. Pokud jste z Opavy a okolí, rádi vám zkompletujeme disky s pneumatikami v našem pneuservisu.

 

Vybrat nové homologované disky

 

Zdroj fotografií: ALCAR

Nahoru