Potřebujete poradit?
Telefon +420 603 253 535

4 tipy na nejlepší silnice pro motorkáře

Jaro je v plném proudu a mnozí motorkáři už zcela jistě vyjeli vyvětrat svoje stroje. Přinášíme vám 4 tipy na silnice, na kterých si dosyta užijete zatáček, kvalitního povrchu i nádherné přírody a panoramatických výhledů. A nebudeme se pouštět nikam daleko.

# 1 Passo dello Stelvio – Itálie

Italská legenda mezi motorkáři, cyklisty i automobilisty. Kousek od hranic se Švýcarskem leží místo, které patří se svými více než 50 serpentinami mezi nejznámější a nejoblíbenější silnice nejen v Itálii, ale v celé Evropě. Vzhledem k poměrně krátké sezoně, kdy lze projet průsmykem, je tam stále plno lidí, ale ten zážitek za to stojí.

# 2 Hochalpenstrasse – Rakousko

Nejvyšší hora našich jižních sousedů se jmenuje Grossglockner. Silnice, vinoucí se kousek od této hory a skýtající krásné výhledy na její majestátní vrchol, se jmenuje Hochalpenstrasse. I přesto, že vjezd na ni je zpoplatněn, ročně jí projede nespočet turistů, lačnících po výhledech na Grossglockner i na ostatní vrcholky.

# 3 Silnice z Mělníka do Dubé – Česká republika

Mezi motorkáři je to zřejmě nejoblíbenější silnice v Česku. Její profil je plný táhlých zatáček, trasa navíc vede krásnou přírodou Kokořínska. Ve spojení s kvalitním povrchem je to radost se tudy projet a zaplesá zde nejedno motorkářovo srdce. Mnozí se tudy svezou třeba několikrát za sebou, úsek totiž není dlouhý, má jen něco okolo 20 kilometrů.

Motorkáři na HochalpenstrasseHochalpenstrasse je jednou z nejoblíbenějších vysokohorských silnic.

# 4 Cesta z Kysuc na Oravu – Slovensko

A skončíme na Slovensku. Spojnice Kysuc s Oravou prochází krásnou, lesnatou, málo osídlenou krajinou. Cestu sem si našli nejen domácí motorkáři, ale už i jejich kolegové ze sousedních zemí. Před pár lety byla silnice mezi Novou Bystricí a Oravskou Lesnou zrekonstruována, takže milovníci jízdy na dvou kolech ocení kvalitní povrch této horské komunikace.

Než se vydáte vstříc novým zážitkům s větrem v zádech, nezapomeňte si zkontrolovat stav vašich moto pneumatik. Pokud to ještě není na nové, přečtěte si aspoň jak prodloužit jejich životnost. Jak říká jedno hezké úsloví – připraveným štěstí přeje a byla by škoda neužít si tato krásná místa jen kvůli špatnému technickému stavu vašeho dopravního prostředku, ať už je jednostopý, nebo se čtyřmi koly.

 

Zdroj foto: Pixabay.com

Nahoru