Potřebujete poradit?
Telefon +420 603 253 535

7 nejslavnějších motorkářů mezi českými i zahraničními hvězdami

Dvě kola a burácející motor. Tomuto koníčku propadá kde kdo, a mezi nadšence do silných mašin patří i spousta veřejně známých osobností. Maskované pod motorkářskou helmou byste je na silnici pravděpodobně nepoznali, proto jsme se rozhodli je vám představit.

Harley-Davidson Fat Boy

Legendární Terminátorův Fat Boy v Muzeu Arnolda Schwarzeneggera v rakouském Thalu.

Vandráci Liška a Révai

Kromě herectví jsou jejich celoživotní vášní motorky. Mají za sebou společné cesty na Kavkaz nebo napříč Severní i Jižní Amerikou. Pavel Liška přičichl k vůni benzínu už v 9 letech, kdy začal jezdit na mopedu Stadion. V dospělosti si osedlal stroje BMW 650GS a Honda 1000 Afrika Twin. 

Jeho parťák na jevišti i cestách Jan Révai sbíral první zkušenosti na Jawě 21. Svůj motorkářský um v dospívání zkoušel na Mustangovi nebo Simsonech, které si půjčoval od kamarádů. Své první vlastní motorky se dočkal až ve 30 letech. Bylo to také cestovní enduro BMW 650GS. O 10 let později ho vyměnil za 1050GSA.

Vandráci jsou ale tři. Abyste se na jejich cestovatelské zážitky mohli podívat z pohodlí gauče, doprovází je kameraman Hynek Bernard na KTM 990 Adventure, kterou má speciálně upravenou pro podobné expedice.

Pepa Vojtek

Není žádným překvapením, že když Pepa „sundá kabát“, obleče si koženou bundu a sedne na svůj Harley. Podobně jako Pavel Liška s Janem Révaiem začínal na nezapomenutelných oldtimerech, a to na Jawě 21 a Jawě 23 Mustang. Dnes jeho srdce bije pro cruisery Road King a Cross Bones.

Tom Cruise

Asi nejznámější motorkář mezi hollywoodskými celebritami je Tom Cruise, který svou vášeň pro motorismus nezapře. Ví se o něm, že si kaskadérské scény v autech i na motorkách často natáčí sám a právem tak patří ke špičkovým řidičům. V nejnovějším Top Gunu jezdí na Kawasaki H2R a v jeho garáži byste našli vskutku vzácné motorky. Kromě značek BMW, Ducati nebo Triumph se netají ani kousky vyrobenými na zakázku – Confederate Hellcat nebo Vyrus 987 C3 V4.

slavný motorkář tom cruise

Tom Cruise se svou Hondou (a bývalou ženou Katie Holmes) na premiéře Války světů.

Arnold Schwarzenegger

Kalifornského guvernéra původem z Rakouska nemusíme víc představovat. Jeho láska ke značce Harley-Davidson trvá minimálně od doby, co se na legendárním motocyklu Fat Boy proháněl v Terminátorovi. V posledních letech je Arnie zapálený spíš pro ekologii, takže byste ho mohli vidět nejčastěji na kole. Na motorky a americké výrobce ale nezanevřel. Oblíbil si elektrické motocykly kalifornské značky Zero.

Užijte si zvuk bublajících motorů na obrazovce s TOP 10 motorkářskými filmy. >>

George Clooney

Sympaťák George Clooney, kterého zbožňuje nejedna zástupkyně něžného pohlaví, rád relaxuje v sedle klasických amerických cruiserů. Kromě Indiana si jeho jméno vždy spojíte s Harleyem-Davidson Heritage Classic, na kterém měl v roce 2007 nehodu. Zlomená žebra ale „Dannymu“ chuť do ježdění nezkazila, stejně jako srážka s osobním autem na skútru v roce 2018.

Brad Pitt

Lásku k jednostopým dopravním prostředkům sdílí i Dannyho parťák Rusty. Brad Pitt si ale potrpí jak na oldchoolovější modely, tak výkonné sportovní mašiny. Pokud zrovna nebrázdí silnice na některém ze svých bobberů Harley-Davidson, mohli byste ho vidět na Triumphu Bonneville, BMW R1150GS Adventure, závodní Ducati Desmosedici RR nebo „královně superbiků“ Yamaze R1.

Lorenzo Lamas

Kdo by si nepamatoval dlouhovlasého motorkáře Reno Rainese z ikonického devadesátkového seriálu. Lorenzo Lamas v Odpadlíkovi svištěl na Harleyi-Davidson 1340 Springer Softail z roku 1989, který zdobily ohnivé plameny na nádrži. Této značce zůstal věrný celý život, ale založil si i svou firmu Lorenzo Lamas Cycles, která vyrábí bubbery a choppery na zakázku. 

A jakou motorku garážujete vy? Ať už je to offroad, silnička nebo skútr, nezapomeňte na kvalitní pláště, které vás podrží za každého počasí.

 

Vybrat moto pneu

 

Nahoru