Potřebujete poradit?
Telefon +420 603 253 535

AZ pneu moto team posílil o 4 nové členy

AZ pneu moto team se rozrostl o čtyři nové členy, kteří přinášejí svěží vítr do našich plachet a jsou příslibem ještě větších úspěchů na závodních tratích. Každý z nich je jedinečným talentem s vlastním příběhem, ale spojuje je stejná vášeň pro motocyklový sport a touha po vítězství. V následujících odstavcích vám naše nové jezdce představíme a prozradíme, jaké mají ambice.

Nová sestava motocyklového týmu AZ pneu

Do letošní sezóny odstartoval AZ pneu moto team se čtyřmi novými posilami.

Představujeme nové posily do týmu

Původní sestava AZ pneu moto teamu se letos rozrostla o čtyři nováčky, kteří svůj talent a odhodlání ukazují na každém závodu. Celkem už se tak náš tým skládá z 13 jezdců různých věkových i závodních kategorií. Pojďme si nové jezdce představit.

Matyáš Janík, 10 let, KTM 65 SX

Zatím náš nejmladší člen Maty odjel předminulou i minulou sezónu klasické seriály malých závodů Fichtl cup a Rock´n´ride, kde se umisťoval od 1. do 4. místa. Své jezdecké umění piloval na soustředěních na KTM 50 SX. Na konci loňské sezóny už přesedlal na 65 SX a v této kubatuře ještě stihl odjezdit poslední závody roku 2023 – na MX Enduro Branky se umístil na 6. místě. Pro sezónu 2024 plánuje, už pod vlajkou AZ pneu moto teamu, absolvovat závody seriálu Slovácký pohár, Fichtl cup a Pohár CAMS.

Matyáš Janík na MX závodech

Matyáš už svůj talent a píli přetavil v nejedno umístění na bedně.

Matěj Skořepa, 18 let, KTM 250 EXC

Matěj začal se závody v motokrosu už v 6 letech. A svou jezdeckou kariéru odstartoval víc než zdařile. Získal několika titulů Mistra ČR a úspěšně reprezentoval i na závodech ME v motokrosu juniorů. Ve 12 letech se začal věnovat endurosprintu, kde hned první sezónu vybojoval titul Mistr ČR a další rok jej obhájil. Od 14 let už startoval v enduru a endurosprintu v kategorii E1 na motocyklu KTM 125, nyní druhou sezónu sedlá KTM 250 EXC.

Matěj Skořepa na motorce KTM

Matěj v sezóně 2023 posbíral hned 9 titulů v závodech enduro a endurosprint– 2x Mezinárodní Mistr ČR, 2x Mistr ČR, 3x Vícemistr ČR v juniorských kategoriích a závodech družstev, 2x 2. Vícemistr ČR.

Radek Červený, 24 let, ČZ 250

Radkovou prioritou je seriál Classic Motocross. Tyto závody se konají po celé České republice na starých strojích a Radek v nich se svou „Čezetou“ závodí v kategorii Classic (motocykly vyrobené do roku 1975). V budoucnu by se rád zúčastnil i evropského šampionátu ve stejné kategorii. Letos má ambice umisťovat se na nejvyšších příčkách, a my věříme, že to pro něj nebude problém. V loňské sezóně bral totiž v seriálu Classic Motocross celkové 2. místo.

Radek Červený na závodech Classic Motocross

Radkovými největšími úspěchy v sezóně 2023 jsou 3 první místa – motokrosový sprint do vrchu v Poličce a motokros v Herálci v kategorii MX2 a na závodech Classic Motocross ve Světci.

Filip Klabačka, 24 let, Husqvarna FE 250

Mezi největší Filipovy úspěchy patří titul druhého vícemistra Slovenské republiky v kategorii E1 a titul mistra Evropy v klubových týmech. A nejen proto nás jeho talent oslovil. Má za sebou také úspěšné dokončení enduro eventů International Six Days Enduro – v Chile 2018, v Portugalsku 2019, v Itálii 2021 a ve Francii 2022. V tomto roce plánuje odjet závody seriálu CAMS v kategorii MČR E1.

Filip Klabačka na závodech s Husqvarna FE 250

Titul mistra Evropy v klubových týmech? To by bylo, abychom si Filipa nevzali „pod křídla“. 🙂

Kromě cestovatele Dalibora Hrbáče, který objevuje dálné kouty světa na pohodu bez časomíry, máme v AZ pneu moto teamu talentované a úspěšné závodníky, kteří se na trati rozhodně neztratí. Věříme, že naše podpora je požene k ještě větším úspěchům.

Sledujte AZ pneu moto team na našem blogu i nadále a dozvíte se, jaké mají naši jezdci zkušenosti s používáním pneumatik na závodech i mimo ně.

 

Prozkoumat nabídku moto pneu

 

Zdroj fotografií: AZ pneu, archiv jezdců

Nahoru