Potřebujete poradit?
Telefon +420 603 253 535

Born To Race, Mearth nebo Nocturne: pneumatiky budoucnosti podle Nexen Tire

Společnost Nexen Tire je držitelem mnoha mezinárodních ocenění za design, ať už je to prestižní Red Dot Design Award nebo IDEA Design Award. A ve vývoji inovativních nápadů nepolevuje. Letos výrobce představil tři futuristické pneumatiky, které zaujmou na první dobrou. Na jakých pláštích by se podle Nexenu mohlo jezdit v budoucnu?

Nexen představil pneumatiky budoucnosti

Mezi nejnovější koncepční návrhy patří i pneumatiky určené pro jízdu na Rudé planetě.

Pneumatiky budoucnosti byly vyvinuty v rámci spolupráce firem z průmyslového odvětví a devíti studenty produktového designu z výukového programu DCB Korea Design Membership Plus, který podporuje nadějné talenty. Výsledkem jsou tyto inovativní koncepty.

BTR je zrozena k závodění

BTR, neboli Born To Race, byla navržena jako závodní pneumatika. Její hlavní předností je sférická vnitřní struktura se schopností upravovat úhel náklonu podle toho, jak se mění povrch vozovky. Díky použití individuálních dezénů zároveň dokáže udržovat stabilní plochu na vozovce.

Nexen Tire holduje sportu. Komu fandí, a které automobilky používají pneu Nexen jako originální výbavu? >>

Mearth: specialista do terénu na Marsu

Pneumatika Mearth, v jejímž názvu se skrývá spojení Mars + Earth, byla vyvinuta pro použití na Marsu. Tato futuristická pneumatika umí pomocí speciálních materiálů zvětšovat plochu běhounu, čímž poskytuje lepší jízdní vlastnosti v tomto specifickém terénu. Kromě toho je také schopná se transformovat do režimu čištění neúrodné půdy na Rudé planetě, a to pomocí vyčnívajících strukturálních prvků na bočnici.

Nocturne je stvořena pro tichou jízdu

Poslední z představených konceptů je tzv. bezvzduchová pneumatika Nocturne, která využívá technologii aktivního potlačení hluku. Efektivně tak redukuje hlučnost při jízdě ve vyšších rychlostech. Tato funkce ale může najít praktické uplatnění i při stání, aby si například posádka vozu nebo karavanu při kempování užila tiché prostředí v okolí vozidla.

Zimní pneumatiky budoucnosti od Nexen Tire

Společnost Nexen Tire byla finalistou IDEA Design Award 2022 za koncepci zimních pneumatik budoucnosti.

Víte, z čeho se pneumatiky skládají? Seznamte se s pojmy patka, bočnice nebo rameno. >>

Zimní pneumatiky budoucnosti Nexen si poradí s drsnými podmínkami a šetří přírodu

Do finále loňských International Design Excellence Award 2022 se dostaly také koncepty budoucích zimních pneumatik Nexen.

Model Conqueror byl speciálně vyvinutý pro použití na zasněžených silnicích. V případě, že senzory na bočnici běhounu zjistí, že je vozovka kluzká, hroty běhounu se prohnou. Tím je stabilitě a trakci učiněno zadost. 

Model Pureback zase dokáže v reálném čase shromažďovat mikroplasty, které se produkují během jízdy, do centrální kapsle otvorem mezi běhouny. Tímto způsobem nedochází ke znečištění ovzduší jako při jízdě na běžných pneumatikách.

Pneumatiky budoucnosti ještě na skladě nemáme, ale o kvalitní pláště Nexen na léto, zimu nebo celý rok v našem e-shopu není nouze. Vyberte si ty pravé pro váš vůz.

 

Vybrat nové pneu Nexen

 

Zdroj fotografií: Nexen Tire

Nahoru