Potřebujete poradit?
Telefon +420 603 253 535

Čerstvé testy letních pneumatik

Krom jarního úklidu a nutnosti podat daňové přiznání patří mezi typické jarní povinnosti i výměna sezónních pneumatik. Jak si vybrat ty nejlepší? Nejlépe se můžete zorientovat podle zbrusu nových testů letních pneumatik pro sezónu 2017, které nyní najdete na našem webu.

Tradice renomovaného klubu ADAC (Allgemeine Deutsche Automobil-Club) sahá až do roku 1903 a jeho testy se vyznačují pověstnou německou precizností. Jen skutečně spolehlivé a všestranně kvalitní modely pneu si tak zaslouží hodnocení „gut“ neboli „dobré“.

V prvním testu ADAC prověřoval kvality letních pneumatik v rozměru 195/65 R15. Testem prošly všechny prověřované modely pneumatik pro osobní vozy nižší střední třídy, avšak s různou mírou úspěšnosti. Na hodnocení „dobré“ dosáhlo pouze pět modelů pneu.

Ve druhém testu pak bylo prověřeno 15 modelů letních pneumatik v rozměru 215/65 R 16 H, z nichž jeden byl v tomto testu vyhodnocen dokonce jako „nedostatečný“, a to zejména pro špatné jízdní vlastnosti na mokrém povrchu.

aquaplaning-83008_960_720

Jedním z klíčových parametrů měřených v testech pneumatik je jejich chování na mokrém povrchu.

Vybrali jste si na základě testů letních pneumatik nové obutí pro svoje vozidlo, ale netroufáte si na samotnou výměnu? Obraťte se na náš pneuservis a nechte si pneu vyměnit našim týmem profesionálů. A pokud náhodou uvažujete o ježdění na zimních pneu i v létě, přečtěte si napřed článek „Zimní pneu v létě? Můžete taky brzo dojet“.

Přejeme příjemné počtení a jistou ruku při výběru vašich letních pneu!

road-599046_960_720

Jarní počasí přímo vybízí k projížďce. Nezapomeňte před tím ale přezout na letní pneu.

Potřebujete pomoct s výběrem pneumatik a dalšího příslušenství? Ozvěte se. Náš tým specialistů se o vás postará.

Zdroj foto: Pixabay.com

Nahoru