Potřebujete poradit?
Telefon +420 603 253 535

Chcete špičkové sportovní moto pneumatiky? Představujeme vám tři TOP novinky!

Patříte k motocyklistům, kteří s oblibou prohánější svůj silný stroj po silnici a příležitostně si vychutnají dravější styl jízdy? Pak rychle čtěte dál, protože tahle trojice sportovních pneu, které právě vtrhly na silnice a okruhy, je přesně pro vás. Dozvíte se, v jakých ohledech jednotlivé sportovní moto pneumatiky od špičkových výrobců Dunlop, Michelin a Bridgestone vynikají. Jedno je však jisté: pokud hledáte gumy se skvělou stabilitou a vysokou přilnavostí k vozovce, tyhle vás nezklamou.

Novinky ve sportovních moto pneu

Špičkové sportovní moto pneumatiky nabízejí skvělou stabilitu a vysokou přilnavost k vozovce, a to i za mokra.

Ovládněte silnici s DUNLOP SPORTSMART MK3

Nová silniční pneumatika Dunlop Sportsmart MK3 sice není určena primárně na okruh, ale i tam to zvládá velmi dobře. Ocení ji především majitelé naháčů a sportovních motorek, jelikož byla vyvinuta právě pro ně a rychlou jízdu na silnici.

Tyto moto pneumatiky drží jako přibité již od zahřátí na cca 35 stupňů. Jsou rychlé a stabilní a můžete se na ně spolehnout i na sportovním okruhu, jen je nesmíte extrémně zatížit a přehřát dlouhým ježděním na trati. Jelikož nemají rády delší zatížení při vysokých teplotách, mohli byste je spálit. Profilově se podobají svým předchůdkyním SportSmart 2 MAX, mají stále sportovní vzhled a jejich chování tomu odpovídá. Jsou vyladěné k dokonalé jízdě.

U moto pneumatiky Dunlop Sportsmart MK3 oceníte vysokou přilnavost na vodě. Zadní pneumatika je na bocích o něco měkčí, aby byla v náklonech stabilnější, kdežto přední pneu je jednosměsová. Za své zdokonalené vlastnosti vděčí tyto gumy nové směsi pryskyřice s vyšším obsahem siliky a jemných uhlíkových částic. I díky ní je novinka MK3 rychlejší než její předchůdkyně SS2 MAX.

Klíčové vlastnosti

  • skvělý kilometrový nájezd ve srovnání s nejlepšími konkurenty
  • MK3 si udržuje svoji stabilitu a výkonnost po celou dobu životnosti 
  • styčná plocha MK3 se vyznačuje stálejší stopou než u její předchůdkyně
  • lepší výkonnost za mokra díky zvýšené přilnavosti
  • lepší ovladatelnost v zatáčkách i při brzdění

MICHELIN ANAKEE ADVENTURE – hybrid, co si rozumí s vodou

Novinka od Michelinu míří z 80 % na silnici a z 20 % na offroad. Zaujme už jen svým vzhledem: Díky novému vzoru s kanálky, které se u zadní i přední pneu postupně rozšiřují do krajů, vás tyto gumy při dešti bezpečně udrží na vozovce i na šotolině.

Pneumatiky Michelin Anakee Adventure se chovají skvěle jak na silnici, kde si díky špičaté přední konstrukci užijete náklony v zatáčkách, tak v terénu, kde naprosto s přehledem zvládnou běžnou šotolinu. Na silnici pak budete mít pocit, že jedete na klasických silničních gumách. Jsou totiž tiché a nehučí jako většina offroadových pneumatik.

Michelin Anakee Adventure jsou hybridní moto pneumatiky, které vás nezradí na silnici ani v terénu a protože si dobře rozumí s vodou, své vynikající vlastnosti neztrácejí ani na mokré vozovce.

BRIDGESTONE S22 drží na vozovce silou kaučuku! 

Novinka od Bridgestone je oproti své předchůdkyni zdokonalená v mnoha směrech. Byla vyvinuta pro silnici, výrobce se poučil z nedostatků minulé gumy a je to opravdu znát. Vývojáři použili nejmodernější konstrukci bezešvého ocelového nárazníku a vysokotažného pogumovaného kordu, které zaručují snadnou ovladatelnost, pocit jistoty a stability i při vysoké rychlosti. Přední pneumatika pak navíc získala výrazněji tvarované hrany v dezénu.

Sportovní jízdu na pneumatikách Bridgestone Battlax Hypersport S22 si užijete hlavně v zatáčkách, kdy je maximálně stabilní a klidná. Zadní guma díky vylepšené silici dává až neuvěřitelný pocit gripu a pohyb od zadního kola je cítit minimálně. Na silnici budete mít stroj vždy pod kontrolou a i velmi energická jízda bude ve znamení klidu.

Přestože jsou tyto pneumatiky určeny primárně na silnici, rozhodně se nemusíte bát vyrazit s nimi na okruh. Vlastnostmi se totiž výrazně blíží okruhovým pneumatikám a po zahřátí je jejich stabilita naprosto skvělá. Přední i zadní gumě stačí pár zatáček v rozumném tempu a pak už bez obav můžete přidat plyn. Díky nové jedinečné úpravě vzorku řešené v 3D technologii si S22 snadno poradí i s mokrou vozovkou.

Na poli sportovních moto pneu jsme vám představili trojici skvělých novinek, z nichž stojí za to si vybrat. Desítky dalších pneumatik máme skladem v naší kompletní nabídce kvalitního motocyklového obutí.

 

 

Zdroj fotografií: Depositphotos.com

Nahoru