Potřebujete poradit?
Telefon +420 603 253 535

Jak vybrat navigaci na motorku?

Používáte pro navigaci speciální zařízení, nebo se spoléháte na funkce chytrého telefonu? Najít správnou cestu na kratší vzdálenost váš mobil bez problémů zvládne. Chystáte-li se ale na motorce cestovat, je na místě uvažovat o sofistikovanějším řešení. Na delší trasy, při nichž jsou kladeny vyšší nároky na komfortní ovládání navigace, odolnost proti nárazům a povětrnostním podmínkám, i například propojení s interkomem, standardní navigace v mobilním telefonu stačit nebude. Jak vybrat navigaci na motorku a podle čeho se rozhodnout? 

Jak vybrat navigaci na motorku

Zvláště pokud vyrážíte na motorce do neznámých dálek, spolehlivá navigace vám výrazně ulehčí hledání správné trasy. Vybírejte ji podle kvality a funkcí, které nabízí.

Co by měla splňovat kvalitní navigace na motorku? 

Navigace na motorku, kterou si pořídíte pro komfortní cestování, musí být především:

►  odolná proti nárazům

►  pevná a bytelná

►  snadno ovladatelná

►  přehledná

►  vybavená kvalitně zpracovanými mapami

►  vodotěsná

►  s displejem čitelným i na ostrém slunci

►  propojitelná s vaším interkomem

Jak vybrat správnou navigaci na motorku

Cena navigace na motorku by neměla hrát zásadní roli při rozhodování. Důležitější je, zda za výhodnou cenu dostanete skutečně to, co potřebujete. Při výběru se zaměřte na:

  • Velikost a rozlišení navigace

Navigace na motorku by měla mít praktickou velikost, tedy do 5“, aby nepřekážela při ovládání motocyklu. Co se týká rozlišení, záleží na vašich preferencích. Čím větší rozlišení, tím detailnější informace na mapách. 

  • Mapy v navigaci

Abyste nemuseli řešit problémy se stahováním map nebo jejich mizernou kvalitou, vybírejte navigaci na motorku od prověřených výrobců, kteří již dodávají přístroje s možností mapových balíčků celého světa. Pravidelné aktualizace map by měly být samozřejmostí kvalitní navigace. Není-li tomu tak, riskujete, že si za aktualizované mapy budete muset pravidelně připlácet.  

  • Ovládání navigace

Ovládání navigace na motorku by mělo být jednoduché, intuitivní a přehledné díky možnosti zobrazení v 3D modelu.

  • Integrované funkce, které se mohou hodit

Moderní technologie skýtají spoustu možností, jak si zpříjemnit cestování na motorce a byla by škoda je nevyužít i k navigaci. Propojení navigace s mobilním telefonem pomocí bezdrátové technologie by mělo být úplným základem, stejně jako připojení k wifi, díky kterému se budou automaticky stahovat aktualizace map i například informace o radarech a aktuální dopravní situaci. 

Na delších cestách se vám může hodit možnost ukládání více naplánovaných tras, které se nevejdou do základní paměti. To lze vyřešit vložením paměťové karty, je-li slot součástí zakoupeného zařízení. 

Asistent pro výběr vhodné parkovací plochy nebo pro výběr správného pruhu k zařazení už je jen třešničkou na dortu, která vám ovšem usnadní život. A pokud jste právě zatoužili vyrazit na motorce zkoumat dálky, máme pro vás několik tipů na moto výlety po Evropě.

 

5 tipů, kam na výlet na motorce pro zkušené motorkáře

 

Zdroj fotografií: Zakaria Zayane, Unsplash

Nahoru