Potřebujete poradit?
Telefon +420 603 253 535

Jaké pneu vybrat pro váš cruiser?

Cruisery, choppery i vyšperkované custom mašiny patří mezi svérázné motocykly, které si zaslouží špičkové pneumatiky. Ty by měly na první pohled zaujmout poutavým vzorkem a navázat na styl motorky, současně musí vyniknout vysokým kilometrovým výkonem, skvělou přilnavostí i rovnoměrným opotřebením. Nemůžete se rozhodnout, jaké pneu budou pro váš cruiser nejlepší? Vybrali jsme pro vás 4 oceňované modely pneumatik, které si s cruisery i custom motocykly skvěle notují.

Motocyklista na cruiseru

Výběr pneumatik pro cruiser si zaslouží zvláštní péči. Tyto motorky totiž ocení nejen špičkovou kvalitu, ale i charakteristický design.

Michelin Commander III Cruiser

Francouzský velikán Michelin je výrobou špičkových pneumatik pro cruisery proslulý, a to především díky dlouhodobému partnerství s Harley-Davidson, které trvá už od roku 2008. Za více než 10 let spolupráce představil Michelin několik zdařilých modelů pod označením Michelin Scorcher, určených přímo pro mašiny Harley-Davidson.

Motopneu Michelin Commander III Cruiser

Motopneu Michelin Commander III Cruiser je univerzální typ pneumatiky vyhovující většině cruiserů a custom strojů.

Do nabídky však Michelin už před pár lety zařadil mnohem univerzálnější typ pneumatik, který svým výkonem a vlastnostmi vyhoví potřebám většiny majitelů cruiserů a custom strojů. Michelin Commander III Cruiser se vyznačuje skvělou přilnavostí za mokra, a to díky směsi vyztužené 100 % siliky. Pneu vypadá opravdu poutavě, a to díky využívané technologii Premium Touch, která zvyšuje kontrast nápisů a na pohled i dotek připomíná sametový povrch.

Metzeler ME888 Marathon Ultra

Motopneu Metzeler ME888 Marathon Ultra

Motopneu Metzeler ME888 Marathon Ultra pro cruisery a custom stroje zaručují stabilitu při vysokých rychlostech a dovolí i jízdu ve velkém náklonu.

Hledáte pneumatiky na cestování, které zlepší ovladatelnost vaší cruiser mašiny a vydrží vám po tisíce dlouhých kilometrů? Pak popřemýšlejte nad modelem Metzeler ME888 Marathon Ultra, který je navržený přímo pro cruisery a custom stroje. Zajistí vám stabilitu i při vysokých rychlostech a dovolí vám i jízdu ve velkém náklonu. Metzeler nezapomněl využít špičkové technologie, které zlepšují vlastnosti pneu. Patří mezi ně například Multi Zone Tension zaměřená na odolnost a pružnost kordu nebo využití 0° ocelového pásku. Ten je navinutý na kostru a zajišťuje různé úrovně pevnosti pneu dle potřeby.

Dunlop Elite 4

Motopneu Dunlop Elite 4

Model Elite 4 od Dunlopu je pneumatika s vysokým kilometrovým výkonem i rovnoměrným opotřebením.

Ani v portfoliu amerického giganta Dunlop nechybí model přímo navržený pro choppery, cruisery a custom motocykly. S modelem Dunlop Elite 4 se výrobce pokusil vyrovnat svým konkurentům a představil pneumatiku, která zaujme vysokým kilometrovým výkonem i rovnoměrným opotřebením.

Zadní pneumatiky od Dunlopu jsou vybavené technologií Multi-Tread vyznačující se odolnou směsí ve středu pneumatiky a speciální směsí v ramenech. Díky tomu je kilometrový nájezd vysoký. Tento typ pneumatik má také nový design dezénu, který se na jednu stranu skvěle hodí ke vzhledu typických cruiserů, na stranu druhou snižuje hlučnost a zlepšuje vlastnosti při jízdě za mokra.

Pirelli Night Dragon GT

Motopneu Pirelli Night Dragon GT

Pirelli Night Dragon GT je ideální motopneu pro velké a velmi výkonné cruisery, powercruisery nebo Harleye.

Pneumatika Pirelli Night Dragon GT vybočuje z řady a svou konstrukcí zaujme jen určitou skupinu majitelů cruiserů. Výrobce totiž zareagoval na trend neustálého zvyšování objemu motoru a vyvinul pneu, která se skvěle hodí na velké a velmi výkonné cruisery, powercruisery nebo Harleye.

Pirelli vytvořil pneumatiky se styčnou plochou větší o 8 %, díky které je přenos výkonu na silnici co možná nejvyšší. Motorkáři u těchto pneumatik vychvalují i předvídatelnou odezvu při řízení nebo vysoký grip v náklonu při plném plynu. Pokud hledáte sportovně laděné pneu a vlastníte robustní výkonný cruiser, s těmito motopneumatikami si přijdete na své.

Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv z výše uvedených modelů pneu, váš cruiser bude připravený na dlouhé jízdy, při kterých si budete užívat každý ujetý kilometr. Patříte mezi příznivce custom mašin? Pak si nenechte ujít náš předchozí článek Přestavby motorek, ve kterém jsme se podrobně zaměřili na přestavby motocyklů a jejich základní rozdělení.

Chcete se podívat i na jiné pneumatiky pro custom motorky? Mrkněte do naší nabídky, máme jich pro vás celou řadu za skvělé ceny.

 

Vyberte si pneu pro custom motorku

 

Zdroj fotografií: AZ Pneu, Depositphotos

Nahoru