Potřebujete poradit?
Telefon +420 603 253 535

Jsou potřeba speciální pneumatiky pro elektromobily?

Vozy s alternativním pohonem si získávají stále větší oblibu, zvláště jedná-li se o elektromobily. Jsou ekologičtější než automobily se spalovacím motorem, mají nižší hlučnost, vysokou účinnost motoru a jsou nenáročné na údržbu. Přes nesporné výhody však tato vozidla stále ještě trpí několika neduhy, které mohou částečně vyřešit správné pneumatiky pro elektromobily.

Pneumatiky_pro_elektromobilyKrátký dojezd elektromobilu

Omezený dojezd na jedno nabití spolu s nedostatkem dobíjecích stanic jsou největší nevýhody elektromobilů. Jak v tomto ohledu mohou pomoci speciální pneumatiky pro elektromobily? Konstrukce pneumatik je řešena tak, aby byl valivý odpor co nejmenší, čímž se sníží spotřeba energie a prodlouží dojezdová vzdálenost vozidla. Pneu pro elektromobily jsou užší, mají větší průměr a jsou tedy i aerodynamičtější než běžné pneumatiky. 

Vyšší celková hmotnost

Dalším důvodem, proč svému ekologickému vozu obout speciální pneu pro elektromobily, je jeho vysoká hmotnost způsobená rozměrnou baterií. Ta má za následek také dosažení nižší rychlosti oproti klasickým vozům. A jelikož jsou pneumatiky jedinými styčnými body s vozovkou, musí mít zesílenou bočnici, aby si se zvýšenou váhou poradily.  

Tipy na pneu pro elektromobily od špiček v oboru

ContiSportContact 5 značky Continental patří mezi nejoblíbenější pneumatiky pro elektromobily. Vynikají nízkým valivým odporem, vysokou přilnavostí a bezpečnými handlingovými vlastnostmi. Za tyto pneu získal Continental od výrobce elektromobilů Tesla ocenění Excelentní partner v oblasti vývoje.

► Stejný výrobce má na kontě také vývoj pneu pro elektromobily Conti.eContact, které zajišťují optimální odvod vody, kratší brzdnou dráhu a samozřejmě skvělou aerodynamiku díky speciální konstrukci.

► Pneumatiky Bridgestone EP500 jsou speciálně určené pro elektromobily značky BMW. Technologie Bridgestone Ologic využívá synergie velkého průměru a úzkého běhounu při zachování nejvyšší úrovně přilnavosti.

► Odolné pneumatiky EfficientGrip Electric Drive z dílny Goodyear rovněž díky svým vlastnostem prodlužují dojezd elektromobilu a jsou důstojnou konkurencí výše zmíněných gigantů na trhu.

 

Potřebujete poradit s výběrem pneumatik nejen pro elektromobily? Obraťte se na renomovaného opavského prodejce pneu.

 

Nahoru