Potřebujete poradit?
Telefon +420 603 253 535

Kvalitní motokosmetika se vám vyplatí!

Potřebuje vaše jednostopá přítelkyně lepší péči o zevnějšek? Pořiďte jí odpovídající kosmetiku. Údržba motorky a veškerého příslušenství je potřebná nejen z estetického hlediska, ale především výrazně prodlužuje jejich životnost. Ve výbavě každého zodpovědného motorkáře by tedy neměla chybět základní motokosmetika, která vám ve výsledku ušetří nemalé peníze. 

Kosmetika na motorku

Na trhu existuje řada speciálních přípravků, které mohou vaši motorku ochránit i před povětrnostními vlivy. Na pravidelné údržbě si proto dejte záležet.

Zazimování motorky a uložení motooblečení a ochranných prvků do další sezóny je ideální dobou na údržbu motorky a veškerého příslušenství. Jakou motokosmetiku budete potřebovat pro kvalitní péči? 

Motokosmetika se dá rozdělit na dvě základní skupiny, resp. dvě fáze údržby motorky:

►  Odstranění nečistot a odmaštění

►  Nanesení preventivní ochranné péče

Mytí motocyklu

Motošampon vybírejte podle toho, zda je určen k šetrnému mytí motorky. S ohledem na to, zda bude určen na běžné mytí bez dalšího ošetření jednotlivých částí motocyklu, lze vybírat i šampony s voskem, které poskytují dlouhodobější ochranu před povětrnostními vlivy a postarají se o lesk bez následné péče. Ujistěte se, že přípravek na mytí motocyklu bude šetrný také k pneumatikám

Na trhu jsou k dostání také speciální přípravky na čištění laku, které jsou určené k údržbě motorky mezi pravidelným mytím motošamponem. Tyto prostředky musí být šetrné k povrchové vrstvě a zároveň účinné při odstraňování bláta či přilepeného hmyzu. 

Čištění a mazání řetězu a brzd

Důkladné očištění řetězu a brzd je pro bezpečnou jízdu i životnost důležitých částí motocyklu nezbytné. V případě řetězu je někdy nutné sáhnout i po speciálním přípravku pro zbavení se rezavých částí. 

Použité mazivo musí být kvalitní a aplikovatelné i do hůře přístupných míst. Ochrana proti korozi řetězu a neviditelná vrstva odpuzující vodu i nečistoty znatelně snižuje míru opotřebení. 

Péče o plexisklo

Kromě přípravků určených pro čištění plexiskla od hmyzu a špíny lze pořídit i moderní tekuté stěrače, které zajišťují rychlý odvod vody a zároveň vytváří ochrannou vrstvu odpuzující nečistoty. 

Pro dokonalý lesk a barvu

Vzhled motorky je pro každého motonadšence neméně důležitý. Na každý materiál, ať už se jedná o kovové, chromované či plastové díly, se používá přípravek s jiným složením, který zajistí nejen dokonalý lesk, ale postará se také o oživení barev. Opět sáhněte po kvalitních prostředcích, které tyto povrchy zároveň chrání před rozmary počasí, UV zářením i mechanickým poškozením. 

Další motokosmetika

Jaká motokosmetika by vám ještě neměla chybět ve výbavě? Údržba motorky zahrnuje pravidelnou péči o:

►  motor

►  karburátor

►  sedlo

►  kola a pneumatiky

►  světla

►  gumové součástky

►  helmu

►  moto oblečení

Při údržbě motorky myslete také na stav vašich pneumatik. Kvalitní pneumatiky se správnou hloubkou vzorku vám zajistí kratší brzdnou dráhu, a to vám může i zachránit život, nebo alespoň zabránit škodě na vaší motorce. Pořiďte si proto kvalitní pneu od prověřených výrobců. 

 

Vyberte si kvalitní motopneu!

Zdroj fotografie: Depositphotos.com 

Nahoru