Potřebujete poradit?
Telefon +420 603 253 535

Metzeler Sportec M9 RR a Roadtec 01 SE: Jak se krotí asfalt

Loňské přírůstky do rodiny moto pneumatik Metzeler těží z nevyčerpatelných zkušeností, které tato značka získala na závodních okruzích. Pneu Metzeler Sportec M9 RR a Roadtec 01 SE vynikají maximální přilnavostí k vozovce, skvělým ovládáním a stabilitou za jakýchkoli podmínek i na mokré či nerovné vozovce. To však není zdaleka všechno. V tomto článku vám odhalíme všechny parametry, díky kterým jsou kvalitní sportovně laděné silniční gumy Metzeler Sportec M9 RR a Roadtec 01 SE ideálním krotitelem asfaltu.

Motorka s motopneu Metzeler Sportec M9 RR

Užijte si nezapomenutelnou jízdu na sportovních motopneu Metzeler Sportec M9 RR nebo Roadtec 01 SE.

Dravci  ze závodního okruhu

Německá značka Metzeler vždy patřila k absolutní špičce v oblasti technologických inovací, výzkumu a dosahování nejvyšších úrovní kvality. Od svého vzniku značka vyvíjí produkty, které splňují stále vyšší a vyšší nároky jezdců vyznávajících dravou jízdu. Nyní Metzeler představuje novinky Sportec M9 RR a Roadtec 01 SE.

Sportec M9 RR je kvalitní sportovní pneumatika značky Metzeler a bez diskuse patří k nejoblíbenějším produktům mezi majiteli motorek, kteří v posledních letech oceňovali skvělé parametry její renomované předchůdkyně Sportec M7 RR. Pneu Metzeler Sportec M9 RR je určena majitelům supersportů a naháčů se sportovním stylem jízdy, kteří prohánějí své stroje neustále a za všech povětrnostních podmínek, v městské džungli i při dlouhých víkendových vyjížďkách. To stejné platí i o její sestře Roadtec 01 SE, která se může pyšnit mimořádnou jízdní stabilitou.

Zadní kolo motorky s pneu Metzeler Sportec M9 RR

Směs pneu Metzeler Sportec M9 RR a její vzorek zaručují dokonalý grip a stabilitu a umožňují rychlé zahřátí i na mokrém či studeném asfaltu.

Čím vás Sportec M9 RR oslní

Moto pneumatika Sportec M9 RR má dlouhou řadu předností. Patří k nim vysoká přilnavost za sucha i za mokra díky použití dvousložkové směsi s vysokým obsahem siliky u přední i zadní pneumatiky. Směs v kombinaci se vzorkem běhounu zaručuje dokonalý grip a stabilitu na širokém spektru vozovek a umožňuje rychlé zahřátí i na mokrém či studeném asfaltu.

Podobně jako i ostatní moto pneumatiky Metzeler vás Sportec M9 RR oslní vynikající ovladatelností díky inovativní konstrukci, která zdokonaluje reaktivnost pneumatiky při každém jízdním stylu: při nízké rychlosti vám zaručí komfort a požitek z jízdy, ve vysoké rychlosti naopak perfektní stabilitu.

Dezén pro vítěze

Vzorek běhounu ve tvaru řeckého písmene Pí – π – je navržen tak, aby maximálně odváděl vodu až do náklonu 30 stupňů. Bočnice pneumatik Metzeler Sportec M9 RR i Roadtec 01 SE jsou hladší než u jejich předchůdkyně Sportec M7 RR, což umožňuje maximální grip v náklonu na ploše, kde odvod vody už není potřeba.

Zadní moto pneu Metzeler Sportec M9 RR

Dezén běhounu s liniemi řeckého písmene Pí je navržen tak, aby maximálně odváděl vodu až do náklonu 30 stupňů.

Obutí Sportec M9 RR a Roadtec 01 SE zdědilo vzorek běhounu po pneumatikách Metzeler Racetec RR vyvinutých pro silniční závody, jako jsou Isle of Man Tourist Trophy a North West 2000, kde tyto gumy slavily triumf.

Co se skrývá pod názvem Sportec M9 RR

Název Sportec M9 RR vychází z technologické tradice Metzeleru: „Sportec” odkazuje na supersportovní silniční pneumatiky portfolia Metzeler, zatímco přípona RR – zkratka z Road Races – dává vzpomenout na motocyklové závody vyhrávané na pneumatikách této značky. Metzeler od počátku využíval silniční závody jako zkušební terén pro ověření špičkového výkonu a všestrannosti svých produktů.

Gumy Metzeler Sportec M9 RR jsou navrženy tak, aby zaručovaly výkon na vozovce i v náročných podmínkách, na různém druhu asfaltu, za různých teplot, za sucha i za mokra. 

Roadtec 01 SE se super jízdní stabilitou

Sestrou Sportecu M9 RR je moto pneumatika Roadtec 01 SE, inovativní článek ve vývoji silničního obutí, určený pro supersporty a naháče, s maximálním důrazem na prvotřídní ovládání a pevný grip. Ruku v ruce s těmito vysoce nadstandardními parametry jde i skvělý dojezd, který potěší především vaši peněženku. A k zahození není ani mimořádná jízdní stabilita na mokrém povrchu.

Grip na každém povrchu, za všech podmínek

Vzorek pneu Roadtec 01 SE vychází z dezénu oceňované pneumatiky Roadtec 01 a díky tomu je i tato nová guma přeborníkem v odvodu vody a přilnavosti na každém typu asfaltu a za všech klimatických podmínek. Přední i zadní pneu se může pochlubit kvalitní směsí a vysokým počtem příčných drážek na bocích, které dohlíží na to, aby pneumatika spolehlivě držela i při výrazných náklonech v zatáčkách.

Přední a zadní moto pneu Metzeler Roadtec 01 SE

Moto pneu Metzeler Roadtec 01 SE díky své směsi a dezénu dokonale odvádí vodu a skvěle drží na každém typu asfaltu.

Zaujala vás některá z loňských novinek ze stáje Metzeler? Prohlédněte si širokou nabídku všech moto pneu této značky. Většina zaměstnanců Metzeleru sama aktivně jezdí, proto je mottem tohoto německého výrobce „napřed motorkáři, až pak výrobci”. Vyberte si obutí, které vás podrží.

 

Obujte svou motorku do špičkových pneu Metzeler

 

Zdroje fotografií: AZ pneu, Metzeler

 

Nahoru