Potřebujete poradit?
Telefon +420 603 253 535

Nejlepší sportovní pneu roku 2020

Precizně vyrobená sportovní pneumatika vám při vhodném stylu jízdy udělá dobrou službu nejen na závodním okruhu, ale i v běžném provozu. S tím, jak rostou průměry ráfků a snižuje se profil pneu, se zvyšuje i zájem o sportovně laděné pneumatiky. Nevíte, jaký typ sportovních pneu pro vás bude tím nejvhodnějším? Seznamte se s nejlepšími sportovními pneumatikami roku 2020, které uspěly i v uznávaných srovnávacích testech ADAC.

Pneu pro sportovní vůz

Pokud se poohlížíte po kvalitních sportovních pneu, zpozorněte! Na trhu kromě osvědčených výrobců, jako jsou Continental nebo Michelin, bodují se svými pneu také asijští výrobci.

Sportovní pneu od Nexenu vyniknou na suchých silnicích

Začneme u asijských výrobců a podíváme se až do Jižní Koreje. Právě odtud pochází výrobce pneumatik Nexen, jehož sportovní pneumatiky Nexen N*Fera Sport si ve srovnání s modely známějších výrobců nevedly vůbec špatně. Pneumatiky excelují především na suché vozovce, a to včetně brzdění, na druhé straně jsou slabší na mokrých vozovkách. U pneumatik od Nexenu vás pak potěší příznivá cena a nízká spotřeba paliva.

Sava Intensa UHP 2 – nejúspornější sportovní pneu

Volba pneumatik zásadním způsobem ovlivňuje i spotřebu paliva. Pokud je pro vás spotřeba důležitým parametrem, sáhněte po sportovních pneu Sava Intensa UHP 2, které se při testování ukázaly jako vůbec nejúspornější. Podobně jako gumy od Nexenu vykazovaly skvělé jízdní vlastnosti na suchých cestách, naopak na mokru byly slabší.

Vítězná pneu ze stájí Continental a Michelin

Hledáte sportovně laděné pneumatiky, které vás nadchnou svou všestranností a vyváženými parametry? Pak sáhněte po jednom z vítězů testu ADAC. Jak Continental PremiumContact 6, tak Michelin Pilot Sport 4 nabízí vyvážené jízdní vlastnosti na mokré i suché vozovce. Řízení sportovního vozu je v obou případech přesné a příjemné. Ať už sáhnete po sportovní pneu od Continentalu, nebo Michelinu, budete mít jistotu, že vás podrží i v ostrých zatáčkách na hranici limitů.

Continental PremiumContact 6 vykazuje skvělé výsledky zejména při jízdě za sucha, a to z hlediska brzdění, aquaplanningu i ovladatelnosti. Pneu od Michelinu je zase o chlup lepší na suché vozovce, má nižší vnější i vnitřní hlučnost a také nižší spotřebu paliva.

Testování sportovních pneumatik opět potvrdilo, že kvalitní modely najdeme i v nabídce méně známých výrobců. Za přijatelnou cenu získáte pneu, se kterými si užijete bezpečnou jízdu nejen v provozu, ale třeba jednou za čas i na okruhu. Na druhé straně kvalitu pneumatik od předních výrobců Continental a Michelin žádný konkurenční produkt nepřekonal. Firmy tak potvrzují, že stále patří mezi špičku v oblasti sportovních pneu a svými modely zaujmou i zkušenější jezdce se specifickými požadavky. Podívejte se také na výsledky testování ADAC a sami si srovnejte parametry mnoha dalších modelů pneu od řady známých i méně známých výrobců.

 

Vyberte si kvalitní pneu

 

Zdroj fotografie: Depositphotos.com

Nahoru