Potřebujete poradit?
Telefon +420 603 253 535

Špičková kvalita za rozumnou cenu, to je Nexen Tire

Jihokorejská značka Nexen Tire má dlouho výborný zvuk i mezi českými motoristy. Od roku 1956 produkuje špičkové obutí pro osobní automobily a v současné době míří mezi celosvětové lídry na trhu s pneumatikami. Sportovní fanoušci znají logo tohoto špičkového výrobce třeba z dresů fotbalistů Manchester City či hokejistů BK Mladá Boleslav. Také letos představil Nexen nové letní dezény, které uspokojí i nejnáročnější řidiče. Pro nás určitě není bez zajímavosti, že svůj první evropský výrobní závod tato společnost nedávno otevřela právě v České republice. Chcete se dozvědět o nových letních dezénech této značky? Čtěte dál.

Závodní auto s pneumatikami Nexen

Pneumatiky Nexen oplývají vlastnostmi ideálními pro sportovně laděnou jízdu, ale zároveň maximálně vycházejí vstříc majitelům vozů střední třídy.

Pneumatiky Nexen: 70 let kvality i prestiže

Už víc než 70 let vyrábí společnost Nexen Tire kvalitní pneumatiky, na kterých jezdí vozy ve 130 zemích světa. Značka vsadila na investice do výzkumných center a moderních výrobních zařízení, což se nyní promítá jak do stále rostoucí kvality, tak do obliby a prestiže. Důkazem toho je fakt, že jejím produktům stoprocentně důvěřují automobilové koncerny jako Volkswagen, Chrysler nebo Kia

Špičkové pneu pro Evropu vznikají v České republice

Nás může těšit, že pro svůj první evropský výrobní závod si společnost Nexen vybrala Českou republiku, konkrétně průmyslovou zónu Triangle u Žatce. V roce 2019 tu vznikla její nejmodernější továrna na výrobu automobilového obutí, která má být do roku 2022 schopna produkovat až 11 milionů pneumatik Nexen ročně. Závod čeká druhá etapa výstavby a celkově má firma v plánu investovat v Česku přes 22 miliard korun. 

Tyto investice dělají ze společnosti Nexen Tire jednoho z největších investorů v Česku za posledních několik let. Výrobní závod, v němž byl zkušební provoz spuštěn v dubnu 2019, zaměstnává přes 800 lidí, ale postupně by v něm mělo pracovat až 1300 zaměstnanců. 

Českou republiku si značka Nexen nevybrala náhodou. Pro naši zemi rozhodlo skvělé technické zázemí, vysoká profesionalita, ale také strategická poloha v srdci našeho kontinentu, odkud jsou produkty Nexen dodávány největším evropským odběratelům např. v Německu, Francii, Velké Británii, ale také do zemí střední a východní Evropy. Kromě české moderní továrny má Nexen ještě dva závody na výrobu v Koreji a jeden v Číně.

Moderní výrobní závod Nexen Tire v České republice

Svůj nejmodernější výrobní závod postavila společnost Nexen Tire v průmyslové zóně Triangle u Žatce. Jde o její první evropskou továrnu.

Stabilní letní jízda na pneumatikách N’Fera a N’blue 

Nexen nedávno uvedl na trh nové letní dezény, které okamžitě začaly bodovat i u těch nejnáročnějších řidičů. Obě pneumatiky dokonale vychází vstříc sportovně laděné jízdě a zaručují výjimečnou stabilitu za všech podmínek.

První z nich jsou pneumatiky Nexen N’Fera Sport, které mj. výrazně zabodovaly v testech pneu ADAC 2020. Navazují na mimořádně úspěšného předchůdce SU1, ale převyšují ho ještě vyšší stabilitou na suchu a dokonalým výkonem na mokru. Minimalizovaný valivý odpor pak přinesl delší životnost a nižší spotřebu paliva, což s nadšením ocení i vaše peněženka. Čtyři asymetrické podélné drážky účinně zajišťují odtok vody, takže pneu drží na mokru jako přibitá a riziko aquaplaningu je minimální.

Letní pneumatiky Nexen N'Fera Sport

Pneumatiky Nexen N’Fera Sport se mj. umístily na předních místech v testech letních pneu ADAC 2020.

Hledáte ideální obutí pro svůj sporťák? Nexen N’Fera Primus jsou mimořádně výkonné pneumatiky s asymetrickým dezénem, vyvinuté speciálně pro vozy střední třídy. Zaručují účinné brzdění a naprosto stabilní ovládání za všech okolností. Vývojáři pneu N’Fera Primus kladli důraz také na bezpečnost za deště, proto ji vybavili důmyslným systémem diagonálních drážek, které maximálně zkracují brzdnou dráhu na mokru. Tentýž vzorek však zaručuje i nadstandardní ovladatelnost a stabilitu na suchu, a to dokonce v zatáčkách při vysoké rychlosti.

Letní pneumatiky Nexen N'Fera Primus

Pneumatiky Nexen N’Fera Primus byly vyvinuty speciálně pro sportovní vozy a zaručují perfektní ovladatelnost za všech podmínek.

Pneu Nexen N’blue HD Plus je vyrobená z vylepšené směsi pro vynikající přilnavost, nízký valivý odpor, nižší hluk a větší bezpečnost na mokru. Optimalizované dezénové bloky a spojené boční rameno snižují hlučnost. Pneumatika má nízký valivý odpor a tím pomáhá snížení spotřeby paliva. Použitím speciální směsi se podařilo zkrátit brzdnou dráhu o celých 12 %. Nexen N’blue HD Plus je minimální valivý odpor, snížená spotřeba paliva a minimalizace hluku.

Letní pneumatiky Nexen N'blue HD Plus

U pneumatik Nexen N’blue HD Plus se podařilo zkrátit brzdnou dráhu o 12 %.

Celoroční držák N´blue 4 Season

Jezdit na jedněch gumách celý rok? S tímhle šampionem si to budete užívat. Pneumatika N’blue 4 Season od Nexenu zvítězila v dlouhodobém testu celoročních plášťů pod taktovkou ADAC. Během testu byly simulovány všechny podmínky, ve kterých musí celoroční plášť obstát. Od sucha přes déšť až po sníh a led. Stabilita v zatáčkách, opotřebení běhounu, úspora paliva, hlučnost, to vše vymrštilo tuto pneumatiku na první příčku. 

Celoroční pneumatiky Nexen N'blue 4 Season

Pneumatiky Nexen N’blue 4 Season zvítězily v testu celoročních plášťů, který realizoval německý autoklub ADAC. 

Nexen má sport v krvi

Společnost Nexen Tire má srdce sportovce a například sponzoruje seriál čtyřiadvacetihodinovek VLN 24h nebo sérii automobilových závodů Formula Drift, v které soutěží šedesátka jezdců na tratích s klopenými ovály po celých Spojených státech. Nexen Tire však zdaleka nepodporuje pouze automobilový sport. Logo tohoto výrobce najdete např. na dresech hráčů hokejového klubu BK Mladá Boleslav nebo fotbalistů Manchester City, s nimiž měl Nexen jako hrdý partner dokonce příležitost oslavit titul v anglické Premier League.

Závodní vůz s pneu Nexen

Nexen Tire fandí sportu a mimo jiné sponzoruje také americkou sérii automobilových závodů Formula Drift, která často využívá například tratě s klopenými ovály.

Značka Nexen je dnes mezi automobilovými jezdci synonymem spolehlivosti a stability. Sportovní jízda je o vysoké rychlosti, proto tento tradiční výrobce sportovního obutí vyznává bezpečnost jako nejvyšší hodnotu. Dbejte na ni i vy a dohlédněte na to, aby vzorek vašich pneu měl vždy patřičnou hloubku. Pokud už ji ztrácí, neriskujte a dopřejte si nové obutí. Vybírat můžete nejen z produktů Nexen, ale i z pneumatik jiných prověřených značek. 

 

Vyberte si kvalitní nové pneu

 

Zdroj fotografií: Depositphotos.com, Nexen, AZ Pneu

Nahoru