Potřebujete poradit?
Telefon +420 603 253 535

Novinky a oblíbené pneu, díky kterým na vás zima nevyzraje

Nepodceňujte počasí a vybavte se zimními pneumatikami již nyní. Nadcházející zimní sezóna s sebou přináší řadu zajímavých novinek mezi pneumatikami. Pojďte se s námi podívat na ty, které by rozhodně neměly ujít vaší pozornosti.

Kolo automobilu na sněhu


Celá řada značek právě přichází s novinkami na poli zimních pneu pro nadcházející sezónu.

Ideální doba na výměnu letních pneumatik za zimní

Každý řidič nahlíží na zimní pneumatiky trochu jinak. Zatímco jeden má přezuto ještě před prvním listopadem, druhý čeká s přezutím až na první mrazíky a ten třetí pro jistotu nepřezuje vůbec. Zákon o provozu na pozemních komunikacích č. 361/2000 Sb. §40a v otázce přezutí pneumatik umožňuje určitou flexibilitu. Dle odborníků ideální doba na výměnu letních pneumatik za zimní přichází v momentě, kdy teploty dlouhodobě klesnou pod +7 °C. Právě při těchto a nižších teplotách letní pneumatiky ztrácí pružnost a tím i přilnavost k povrchu.

Novinky ze světa pneumatik pro osobní vozy

První novinku si připravila jihokorejská společnost Nexen, která patří mezi nejvýznamnější světové výrobce pneumatik a je průkopníkem v oblasti využívání těch nejmodernějších technologií a inovativních výrobních postupů. Nejnovějším přírůstkem této společnosti je pneumatika Nexen Winguard Snow G3, která potěší všechny ekonomicky smýšlející majitele menších vozů. Pneumatika vyráběná v Žatci se díky nové vylepšené směsi pyšní příznivou cenou, kratší brzdnou dráhou na mokru i na sněhu, nízkou hlučností a vynikajícími jízdními vlastnosti i na namrzlé vozovce.

Zimní pneumatika Nexen Winguard Snow G3

Zimní pneumatika Nexen Winguard Snow G3 je ideální pro ekonomicky smýšlející majitele menších vozů.

Další novinkou je zimní pneumatika Yokohama IG60, která kombinuje ty nejlepší vlastnosti svých předchůdců a nejnovější technologie vyvíjené výrobcem Yokohama. V porovnání s předchozí generací pneumatik se tento model může pochlubit větší účinností, menší spotřebou paliva a sníženou brzdnou dráhou. Pneumatiky Yokohama IG 60 poskytují vynikající strukturu a silné uchopení i na ledových a zasněžených cestách.

Zimní pneumatika Yokohama IG60

Zimní pneumatika Yokohama IG60 kombinuje ty nejlepší vlastnosti svých předchůdců a nejnovější technologie vyvíjené výrobcem Yokohama.

Novinka pro SUV a 4×4 vozy

Novinkou určenou pro vozy SUV a vozy s pohonem 4×4 je bezhrotová pneumatika Bridgestone DM-V3, která nabízí nejnovější inovace, vyšší výkon a delší životnost při jízdě na sněhu i na ledu. Díky vylepšenému dezénu běhounu a nové aktivní směsi Multicell zajišťuje skvělou přilnavost i na zledovatělých vozovkách. Oproti předchůdci slibuje výrobce zkrácení dráhy na ledu o 9 %. 

Zimní pneumatika Bridgestone DM-V3

Bezhrotová pneumatika Bridgestone DM-V3 nabízí nejnovější inovace, vyšší výkon a delší životnost při jízdě na sněhu i na ledu.

Novinka pro osobní a SUV vozy

K opravdové špičce na trhu patří další zimní novinka pneumatika Vredestein Wintrac, která se hodí pro dražší vozidla s velkým výkonem. Právě od nich se očekávají ty nejlepší jízdní vlastnosti i v těch nejnáročnějších zimních podmínkách. Pneumatika Vredestein Wintrac nabízí výbornou trakci na sněhu, ledu i mokru, a to i při rychlostech až 210 km za hodinuDetail, který okamžitě upoutá oko, je dezén ve tvaru písmene V. CAR-Prinzip jsou kontaktní plochy mezi dezénem a vozovkou – vlevo a vpravo vždy přesně vyvážené. Vredestein Wintrac proto vždy sedí perfektně na silnici, má skvělou přilnavost a vynikající přímou stabilitu. 

Zimní pneumatika Vredestein Wintrac

K opravdové špičce na trhu patří zimní pneumatika Vredestein Wintrac, která se hodí pro dražší vozidla s velkým výkonem.

Loňské pneumatiky, které stojí za zmínku

Ambice zaujmout přední příčky mezi nejlepšími pneumatikami má i letos největší výrobce pneumatik na světě Goodyear, který nedávno přišel s novinkami Goodyear Ultra Grip 9+ a Goodyear Ultra Grip Performance+. Tyto prémiové pneumatiky byly vyvinuty tak, aby se popasovaly se všemi rozmary počasí a poskytly bezpečnou jízdu za jakýchkoliv podmínek. Zimní pneumatiky Goodyear Ultragrip využívají směs siliky v běhounu k tomu, aby dosáhly velmi vysoké přilnavosti k vozovce a tedy i dobrého záběru. Díky tomu si poradí jak s hlubokým sněhem, tak s rychlou jízdou po mokré silnici. 

Výborný výkon i v těch nejextrémnějších podmínkách nabízí pneumatiky  Nokian WR Snowproof a Nokian WR SUV 4, které byly vyvinuty speciálně pro středoevropské silnice tak, aby snadno a efektivně zvládaly všechny formy chladné zimy. Hodí se i pro elektrické a hybridní vozy. 

Nový standard v segmentu severských zimních pneumatik bez hřebů poskytují pneumatiky RW10 Winter i*cept X od společnosti Hankook. Konstrukce dezénu, která je upravená speciálně pro vozy SUV střední třídy, s ostrými hranami a silným běhounem ve tvaru písmene V, zajišťuje velmi dobrou přilnavost a velmi dobré výkony na mokru a bezpečnou jízdu na sněhu a ledu.

Velice dobrých výsledků v nejrůznějších sněhových podmínkách dosáhla pneumatika Bridgestone Blizzak LM005, která slibuje vynikající výkony na sněhu a  na ledu. Za což si vysloužila první místo v testech organizace TÜV SÜD a stala se tak nejlépe hodnocenou zimní pneumatikou, co se týká brzdění a průjezdu zatáčkou na mokru. Díky tomu se pneu Blizzak LM005 stala vůbec první zimní pneumatikou, jež obdržela hodnocení A na informačním štítku EU v disciplíně adheze na mokru ve všech nabízených rozměrech.

 

Oblíbené pneu, díky kterým překonáte všechna překvapení, jež má zima v záloze

Mezi nejkvalitnější výrobce pneumatik patří dlouhodobě značka Michelin, která přišla v zimní sezóně 2018/2019 s novým modelem Michelin Alpin 6. Šestá generace vsadila na revoluční technologii MICHELIN EVERGRIP, která poskytuje optimální bezpečnost a kontrolu nad řízením na sněhu od prvního okamžiku až do jejího opotřebení. Pneumatiky Michelin Alpin 6 si poradí i v těch nejnáročnějších zimních podmínkách. Což dokazuje i druhé místoletošních testech ADAC.

Další skvělou pneumatikou vhodnou pro osobní vozidla a SUV je Pilot Alpin 5, která letos exceluje rovnou ve dvou testech, a to jak v testech společnosti ADAC, tak AutoBild.

Vyniká skvělou přilnavostí za mokra, čímž pomáhá předcházet aquaplaningu. Zkracuje brzdnou dráhu na mokré i zasněžené vozovce o několik metrů. Nabízí nadstandardně dlouhou životnost a palivovou úspornost typickou pro všechny pneumatiky Michelin. 

Maximální bezpečnost v jakémkoliv zimním počasí vám poskytne pneumatika Continental WinterContact™ TS 860, která je úspěšným nástupcem velice oblíbené série zimních pneumatik Winter Contact TS. Nový vylepšený model i nadále pokračuje v úspěších svých předchůdců a řadí se mezi absolutní špičku ve svém segmentu.

Lákavé zimní dobrodružství můžete zažít s pneumatikami Sebring Formula Snow+ 601, která má příčné drážky zajišťující maximální trakci na sněhu a ledu. Díky tomu zaručuje optimální vyváženost mezi přilnavostí za mokra a spotřebou paliva. Nízká hlučnost těchto pneumatik (pouhých 69 dB) je ohleduplná k okolí, což ocení především obyvatelé měst. 

Tak co? Vybrali jste si? Pokud stále váháte, mrkněte také na naši kompletní nabídku zimních pneu, kde najdete jen kvalitní dezény od prověřených výrobců.

 

Vyberte si kvalitní zimní pneu

 


Zdroj fotografií: Depositphotos, AZ Pneu

Nahoru