Potřebujete poradit?
Telefon +420 603 253 535

Pirelli P Zero – sportovní pneu na míru

V pneumatice P Zero představuje výrobce Pirelli naprostou špičku svého vývoje, který čerpá ze zkušeností získaných na okruzích Formule 1, a skutečný klenot na trhu s auto obutím. Vylepšená pneu P Zero je nejnovějším vývojovým článkem konceptu Perfect Fit – pneumatik na míru. Vlastníte sportovní či výkonný vůz? Pak vás bude zajímat, co všechno s obutím pneumatik Pirelli P Zero získáte.

Pirelli P Zero – sportovní pneu na míru

Pneu Pirelli P Zero se můžou pochlubit špičkovými parametry, jejichž důkazem je skutečnost, že na gumách Pirelli jezdí i vozy Formule 1.

Obutí, o kterém sní každý sportovní vůz

Vylepšená pneumatika Pirelli P Zero přišla na svět, aby plnila sny jednotlivým automobilkám. Špičková základní konstrukce a materiály umožňují modifikovat obutí podle toho, jaké vlastnosti je potřeba pro daný model automobilu upřednostnit a proto je možné ušít  pneu na tělo výrobcům sportovních a výkonných vozů podle jejich požadavků. I sportovní dynamickou jízdu si tak můžete vychutnat s pocitem naprostého bezpečí.

Zcela nová směs podkladové vrstvy zaručuje lepší ovladatelnost, zatímco výkonnost na suchu i mokru je optimalizována díky inovativním polymerům s mimořádnými mechanickými vlastnostmi.

Tyto pneu s oblibou obouvají sporťáci a jiní výkonní plechoví elegáni a dá rozum, že tím pravým parťákem pro ně jsou pouze nablýskané hliníkové disky. Na plechové rovnou zapomeňte. P Zero jsou totiž pneumatiky s designem, který má oslnit.

Dezénem za delší životnost a nižší valivý odpor

Špičkovou kvalitu pneu korunuje dezén Extended Range Profile, jehož hluboké podélné drážky dokáží odvádět ještě větší množství vody než u předchozích modelů. Tím je riziko aquaplaningu sníženo na minimum a pneumatika má zaručenou rovnoměrnější styčnou plochu se silnicí. Výsledek? Prodloužení životnosti pneumatiky a snižování provozních nákladů. 

Dezén nejnovější generace pneumatiky P Zero se může pochlubit také příčnými drážkami snižujícími hlučnost. Vysoký podíl siliky a mimořáně tuhá směs v oblasti patky pak umožňuje rychlejší a preciznější reakce a především snížení valivého odporu o celých 15 %, což se promítá i do nižší spotřeby pohonných hmot.

P Zero každému vozu perfektně sedne

Tipněte si, jaký podíl má obutí na jízdních vlastnostech automobilu. Nevíte? Skutečnost vás možná překvapí: je to celých třicet procent. A pokud máte se svým vozem sebemenší sportovní ambice, důležitost kvalitních pneumatik je ve vašem případě samozřejmě o to větší.

Jelikož každý model sportovního či výkonného vozu má jiné nároky a každý řidič očekává od svého plechového miláčka jiný druh potěšení, požadavky na pneumatiky jsou velmi různorodé. Proto výrobce Pirelli vyvinul program Perfect Fit – pneumatiky na míru, které sednou perfektně. Už v osmdesátých letech tak zahájil výrobu pneumatik specializovaných pro různé značky. Nenajdete ve světě výrobce, který by nabízel takový výběr obutí na míru homologovaného pro silniční použití jako právě Pirelli.

Pneu s rodokmenem z okruhů Formule 1

Když značka Pirelli poprvé přišla s pneumatikou P Zero, psal se rok 1986 a hned rok nato ji obul supersportovní legendární vůz Ferrari F40. A jak pneumatika přišla ke svém jménu? Původně byla vyvíjena pro soutěžní Lancii Delta S4 a celý vývojový projekt měl označení „project zero“ (projekt nula). Nakonec se tento název začal používat i pro obchodní účely.  

V současnosti jsou gumy Pirelli P Zero nezpochybnitelným pojmem na poli sportovních vozů a jejich dokonalé parametry pomáhají na stupně vítězů celé řadě špičkových jezdců. Důkazem je skutečnost, že celá řada stájí ve světě Formule 1 přísahá právě na gumy Pirelli.

Absolutní frajeřina? Zkuste Pirelli Colour Edition

Pirelli vychází vstříc poptávce po individualizaci. Vyvinulo proto speciální barevnou edici pneumatik P Zero a Winter Sottozero. Můžete svůj sporťák ozdobit gumami ve čtyřech barevných provedeních. Bude to žlutá, červená, bílá, nebo stříbrná? Technologie použití barev vychází ze zkušeností z výroby pneumatik pro formule 1. Pirelli tyto pneu představilo nejdříve ve verzích určených pro vozy Pagani, Lamborghini a McLaren, ale k dispozici budou také ve verzích pro Ferrari, Aston Martin, Porsche a Bentley. Chystá se provedení i pro další prémiové značky vozů.

Pneumatiky Pirelli Color Edition

Pirelli vyvinulo speciální barevnou edici pneumatik.  

Pokud nepatříte zrovna k milovníkům sportovní jízdy, z kompletní nabídky pneumatik Pirelli  si vyberou i majitelé osobních vozů bez sportovních choutek. Špičkové pneumatiky této značky totiž dostanou to nejlepší z kteréhokoli osobního vozu.

Ať už potřebujete na letní sezónu obout sportovní vůz či jakýkoli jiný osobní automobil, mrkněte se také do naší bohaté nabídky obutí od všech zavedených výrobců.

 

Vybírejte z kompletní nabídky pneu prověřených značek

 

Zdroj fotografií: AZ Pneu, Pirelli

Nahoru