Potřebujete poradit?
Telefon +420 603 253 535

Pneu Metzeler a motorky Indian posílily své pokrevní bratrství

Spojenectví německé značky pneumatik Metzeler a amerických motocyklů Indian je tu od roku 2019, ale nyní bylo jejich pouto ještě posíleno. Tyto ikonické motorky jsou totiž rovnou z výroby obouvány právě do plášťů, které mají ve znaku modrého slona. Které modely Indian nazují které typy pneumatik? A jaká je nejčerstvější novinka od Metzeleru? O tom všem se dočtete v našem článku.

Motorkář na silničním motocyklu Indian Springfield

Německé pneu Metzeler pokračují v posilování spojenectví s americkými motorkami Indian, které jsou nyní ve výrobě obouvány právě do plášťů, které mají ve znaku modrého slona.

Americké legendy obuté do německé preciznosti

První pokrevní pouto mezi německými pneumatikami Metzeler a americkými motorkami Indian bylo uzavřeno v roce 2019, když si výrobce těchto legendárních amerických motorek vybral značku Metzeler jako exkluzivního dodavatele plášťů pro výkonný cestovní motocykl 2020 Indian Challenger. Jelikož obě značky vycházejí z tradice špičkové kvality a sázejí na dokonalost bez kompromisů, nebylo žádným překvapením, když se jejich spojení ukázalo jako mimořádně úspěšné.

Které modely motorek Indian spoléhají na Cruisetec?

Netrvalo dlouho a technická spolupráce mezi těmito značkami se silným historickým odkazem byla rozšířena i na další ikonické modely motocyklů Indian, jmenovitě Roadmaster, Challenger, Springfield, Chieftain a Vintage, včetně verzí Limited a Dark Horse. Všechny tyto stroje nyní přímo z výroby vyjíždějí na pneumatikách Cruisetec. 

K top vlastnostem moto plášťů Metzeler Cruisetec patří především maximální přilnavost a excelentní manipulace na mokrém povrchu. Zesílená konstrukce kostry zaručuje vynikající zpětnou vazbu a bezpečný kontakt s vozovkou, a to i v náklonu. Obutím těchto plášťů zajistíte vaší motorce skvělou ovladatelnost a velmi dobrý výkon po celou dobu životnosti pneumatiky. 

Moto pneumatiky Moto pneu Metzeler Cruisetec

Ikonické motocykly Indian Roadmaster, Challenger, Springfield, Chieftain a Vintage, včetně verzí Limited a Dark Horse, jsou výrobcem obouvány do pneu Metzeler Cruisetec.

Pneu Metzeler Sportec M9 RR pro nového Indiána FTR

Tím však svazek mezi Metzelerem a prvním americkým výrobcem motorek nekončí, naopak. Do německých pneu bude obut i zbrusu nový model Indian FTR, včetně jeho karbonových verzí Indian FTR S a FTR R. Tento mimořádný stroj, který se inspiroval u závodního motocyklu FTR750, v sobě kombinuje styl i výkon a představuje tak ideální mašinu pro víkendové výlety a každodenní cesty. Pokud se ptáte na obutí, které bylo vybráno pro přenos síly motoru tohoto krasavce na asfalt, jsou jím pneumatiky Metzeler Sportec M9 RR, a to ve velikosti 120/70 ZR 17 vpředu a 180/55 ZR 17 vzadu.

Moto pneumatiky Metzeler Sportec M9 RR

Zbrusu nový motocykl Indian FTR bude pro přenos síly motoru na asfalt používat výhradně pneumatik Metzeler Sportec M9 RR.

Gumy Sportec M9 RR pomáhají zvýraznit špičkovou ovladatelnost tohoto siláka, který se pyšní obsahem motoru 1203 cm3, výkonem 120 HP a točivým momentem 117,9 Nm. Tyto pláště, v nichž se podařilo dokonale zúročit zkušenosti značky Metzeler ze závodů silničních motocyklů a nejnovější technologický pokrok v oblasti výzkumu, zaručují všestrannou kvalitu optimální pro každodenní použití

A komu jsou pneu SPORTEC™ M9 RR určeny? Navrženy byly především pro majitele sportovních strojů a naháčů, kteří prohánějí své jednostopé plnokrevníky v každodenním provozu v městské džungli, ale i mimo ni. Pro motorkáře, kteří vyhledávají potěšení z jízdy, užívají si plný výkon i na mokru a k tomu potřebují pneumatiky s přesnou a bezpečnou zpětnou vazbou.

Tourance Next 2: Nový plnokrevník ve stáji Metzeler

Kromě toho tradiční německý výrobce přivádí do své pneu rodiny průběžně novou krev. Tu nejčerstvější nyní představuje plášť Metzeler Tourance Next 2, již čtvrtá generace produktové řady Tourance, navržená pro výkonné stroje nejnovější generace. Oproti svým předchůdcům zaručuje o 10 % kratší brzdnou dráhu, a to i při nízkých teplotách díky použití inovativní směsi a systému Metzeler Hyperbase. Dezén založený na metodice designu Metzeler Dymatec kombinující funkční vlastnosti dezénu s rovnoměrností opotřebení vám pak zaručí okamžitý a trvalý výkon po celou dobu životnosti pneumatiky.

Moto pneumatiky Metzeler Tourance Next 2

Nejčerstvější krví ve stáji Metzeler je moto pneumatika Tourance Next 2, která zaručuje mimo jiné trvalý výkon po celou dobu životnosti.

Pneumatiky Metzeler nabízejí špičkovou německou kvalitu, která nezklame ani nejnáročnější majitele dvojkolých klisen. Pokud vás ale zajímá i obutí jiných značek, podívejte se do naší nabídky, kde najdete kvalitní pneu od všech prověřených výrobců.

 

Vybrat kvalitní moto pneu

 

Zdroj fotografií: Metzeler, AZ pneu

Nahoru