Potřebujete poradit?
Telefon +420 603 253 535

Test letních pneumatik 2017: pneumatiky pro SUV nižší střední třídy

Potřebujete nové letní pneumatiky, ale nevíte, pro který model se rozhodnout? Test letních pneumatik 2017, pořádaný nezávislým německým autoklubem ADAC (Allgemeiner Deutscher AutomobilClub), vám může napovědět, který model pneu splní vaše očekávání.

Testování letních pneumatik pro SUV nižší střední třídy 2017

Německý autoklub ADAC se v nezávislém testu letních pneu pro SUV 2017 podíval na jízdní vlastnosti 15 modelů v různých podmínkách.

Celkem 15 modelů letních pneumatik pro SUV nižší střední třídy o rozměru 215/65 R 16 H se testovalo na vozidle VW Tiguan, a to na suchém i mokrém povrchu. Důležitou disciplínou v letní sezóně, kdy nejsou výjimkou silné přívalové deště, je i chování pneu při aquaplaningu.

Dále se letní pneumatiky pro SUV prověřovaly v brzdné dráze, stabilitě, ovladatelnosti, hlučnosti, spotřebě paliva a opotřebení dezénu.

Jak dopadl test letních pneumatik 2017?

Vítězem testu se stal model Goodyear Efficientgrip SUV, který obstál na suchém i mokrém povrchu. Naopak známku „nedostatečné“ si vysloužily letní pneumatiky Yokohama Geolandar SUV, které vykazovaly extrémní nedostatky, především na mokré vozovce. Jak si vedlo všech 15 testovaných pneu v jednotlivých disciplínách, vám prozradí podrobný test letních pneumatik 2017.

Zdroj fotografií: Depositphotos.com

Nahoru