Potřebujete poradit?
Telefon +420 603 253 535

Test letních pneumatik 2018: pneumatiky pro malé vozy nejnovější generace

Jelikož pneumatiky jsou jedinými styčnými body vozidla s povrchem, je třeba jejich výběru věnovat zvýšenou pozornost. Chystáte se pořídit novou sadu letních pneu na menší vozidlo? Kromě technických parametrů, které vaše nové pneumatiky musí splňovat, vám usnadníme výběr i přehledem výsledků letošního testování.

Testování letních pneumatik pro malé vozy 2018

Německý autoklub ADAC si v nezávislém testu letních pneumatik pro malé vozy nejnovější generace posvítil na jízdní vlastnosti 14 různých produktů.

Německý autoklub ADAC (Allgemeiner Deutscher AutomobilClub), který se zabývá nezávislými zkouškami produktů pro motoristy, provedl test letních pneumatik 2018. Testování na zkušebním vozidle Ford Fiesta se podrobilo 14 letních pneumatik pro malá vozidla.

Testuje se nejen stabilita a bezpečnost při jízdě

Test vybraných letních pneumatik zahrnoval jak zkoušky stability a jízdu na suchém i mokrém povrchu, tak i brzdnou dráhu, ovladatelnost vozidla, hlučnost, stupeň opotřebení či spotřebu paliva. Výsledky vám mohou pomoci s výběrem letních pneu, abyste pro bezpečí sebe a svých blízkých udělali maximum.

Kdo testem prošel jako vítěz, a kdo naopak propadl? Podívejte se, jak dopadl test letních pneumatik 2018.

Zdroj fotografií: Depositphotos.com

Nahoru