Potřebujete poradit?
Telefon +420 603 253 535

Tisková zpráva Continental. Výrobce elektromobilů Tesla vyznamenal koncern Continental.

Tisková zpráva Continental. Výrobce elektromobilů Tesla vyznamenal koncern Continental.

  • Continental získal ocenění „excelentní partner v oblasti vývoje“ za pneumatiky pro model vozidla Tesla S
  • Continental dodává 21palcové pneumatiky ContiSportContact 5 s nízkým valivým odporem, vysokou přilnavostí a bezpečnými handlingovými vlastnostmi

Inovační producent elektricky poháněných vozidel luxusní třídy se sídlem v Kalifornii Tesla ocenil koncern Continental jako „excelentního partnera v oblasti vývoje“. Přední výrobce pneumatik poskytuje pro model S od společnosti Tesla speciální pneumatiky, které nejen bezpečně přenášejí vysoký výkon elektrického motoru, ale zajišťují i přesnou manipulaci a krátké brzdné dráhy při nízkém valivém odporu. Právě nízký valivý odpor je pro elektrická vozidla obzvláště důležitý, protože tak lze šetřit energii a značně prodloužit dojezd na jedno nabití baterie. Continental vyvinul pro celosvětově prodávaný model S letní pneumatiku ContiSportContact 5 o rozměru 245/35 ZR 21 XL 96 W. Tesla S je první elektricky poháněná limuzína luxusní třídy na světě s dojezdem až 500 km. Vůz nabízí až sedm míst k sezení, motor poskytuje výkon až 416 HP (306 kW) a maximální rychlost je 200 km/h. Z 0 na 100 km/h zrychlí Tesla S za pouhých 4,4 sekund.

Tisková zpráva Continental. Výrobce elektromobilů Tesla vyznamenal koncern Continental.

Zleva doprava: Elon Musk (předseda představenstva a zakladatel Tesla), Tim Kolanowski (Global Key Account Management), Rachna Naik (Senior Account Manager Continental Tires the Americas) a Enno Straten (Vice President Key Account Management)

„Z tohoto ocenění máme velikou radost a těšíme se na další spolupráci se společností Tesla“, řekla Rachna Naik, Senior Account Manager koncernu Continental Tires the Americas, která převzala ocenění od předsedy představenstva a zakladatele Tesla, Elona Muska. „Při vývoji pneumatik pro společnost Tesla jsme si stanovili cíl vyvinout ve velmi krátkém čase pneumatiku s nízkým valivým odporem pro těžkou luxusní limuzínu s náročnými jízdními vlastnostmi. Přitom jsme museli vyřešit řadu dílčích problémů a máme velikou radost z toho, že jsme byli schopni splnit vysoká očekávání.“

Tisková zpráva Continental. Výrobce elektromobilů Tesla vyznamenal koncern Continental.
Continental má v sortimentu i speciální řadu pneumatik pro elektromobily: letní pneumatiku Conti.eContact a zimní pneumatiku Conti.eContact Winter. Maximálního dojezdu elektrických vozidel je přitom dosaženo díky neobvyklému rozměru pneumatik 195/55 R 20, který ve srovnání se standardními pneumatikami vykazuje až o 30 procent nižší valivý odpor. Schválení pneumatiky Conti.eContact o rozměrech 125/80 R 13 a 145/80 R 13 společností Renault pro model městského typu vozu Twizzy dokládají, že Continental velice flexibilně reaguje na speciální přání zákazníků v oblasti první výbavy a nabízí řešení, která přesně odpovídají jejich požadavkům.

Tisková zpráva Continental. Výrobce elektromobilů Tesla vyznamenal koncern Continental.

Continental se řadí svým obratem 32,7 miliard eur v roce 2012 mezi celosvětově přední subdodavatele automobilového průmyslu. Jako výrobce brzdových systémů, systémů a komponent pro pohony a podvozky, přístrojových desek, řešení infotainmentu, elektroniky vozu, pneumatik a technických elastomerů přispívá Continental k větší bezpečnosti a globální ochraně klimatu. Continental je navíc kompetentním partnerem v síťové automobilové komunikaci. Continental v současné době zaměstnává asi 177 000 lidí ve 46 zemích světa.

Continental AG je v České republice zastoupen výrobními a prodejními jednotkami v Adršpachu, Brandýse nad Labem, Frenštátě pod Radhoštěm, Jičíně, Otrokovicích a Trutnově. Slovenskou republiku zastupují výrobní závody Púchov, Zvolen, Partizánske a Dolné Vestenice. Celkem v Česku a na Slovensku koncern Continental AG zaměstnává na 16 000 pracovníků.

Nahoru