Potřebujete poradit?
Telefon +420 603 253 535

Víte, jaké jsou nejlepší pneu pro osobní vozy na rok 2020?

Každým rokem provádí prestižní německý automobilový klub ADAC sérii testů pneumatik, aby řidičům zjednodušil výběr nového obutí. Tentokrát se zaměřil na pneu 225/40 R18, které testoval na vozu VW Golf Montage. U všech pneu byly oznámkované jednotlivé vlastnosti, takže můžete dokonale posoudit jejich silné stránky i slabiny. Taky jste zvědaví, jak si vedly jednotlivé pneu? V našem článku vám představíme nejen celkové vítěze, ale také pneumatiky, které si vedly nejlépe v některých disciplínách. 

Pneu u jedoucího červeného vozu

Německý autoklub ADAC testoval pneumatiky 225/40 R18 pro rok 2020. V našem článku vám představíme vítěze testu i jejich silné a slabší stránky.

Z testu ADAC 2020 vyšly s hodnocením „dobré” čtyři pneumatiky, které vás uspokojí vyváženými jízdními vlastnostmi na suché i mokré vozovce. Nabízejí všestranný komfort, který umožní bezpečnou jízdu i ve vysoké rychlosti. Pojďme se nejdřív podívat na 3 nejlepší z nich.

Šampion hospodárnosti Continental PremiumContact6

Tahle pneu nejenže obsadila první místo, ale navíc díky mimořádnému kilometrovému výkonu a minimálnímu valivému odporu získala titul „Šampion v oblasti hospodárnosti”, takže potěší i ty z vás, kteří berou ohled na svou peněženku. Kromě toho vás prémiová pneumatika Continental PremiumContact6 oslní sportovní a komfortní jízdou s nižší hlučností, ale především maximální kontrolou nad vozidlem a stabilitou v zatáčkách.

Auto pneu Continental PremiumContact6

Kromě celkového prvenství v testech získala pneu Continental PremiumContact6 titul „Šampion v oblasti hospodárnosti”, a to díky mimořádnému kilometrovému výkonu a minimálnímu valivému odporu.

Pneumatice PremiumContact 6, která je ideální pro všechny třídy osobních automobilů, pomohly k celkovému vítězství v testu i další vlastnosti, jako je krátká brzdná dráha na mokrém i suchém asfaltu či dynamický handling s přesným řízením. Tuto skvělou pneumatiku můžete vidět v akci ve videu PremiumContact 6.

Sportovní Michelin Pilot Sport 4 vás poslechne na slovo

Pokud hledáte skvělou letní pneu pro sportovní jízdu vozem nejvyšší třídy, jako je např. Porsche, BMW atd., moc lepších variant než Michelin Pilot Sport 4 na trhu nenajdete. Při rychlé jízdě hraje důležitou roli kontrola nad vozidlem a tu vám tato pneumatika zajistí ve výjimečné míře, stejně jako přesné reakce a vysokou míru bezpečnosti na mokrém povrchu.

Skvělou přilnavost na mokru a krátkou brzdnou dráhu má na svědomí nová směs pryže s elastomery a silikou. Když k tomu připočtete minimální riziko aquaplanningu díky hlubokým podélným drážkám vzorku a vysoký kilometrový nájezd, dostáváte pneu, která vám poskytne maximální bezpečí a životnost.

A za zmínku u Pilot Sport 4 stojí i technologie Dynamic Response, hybridní aramidovo-nylonový pás, který se stará o to, aby vás pneu dokonale poslouchala.

Auto pneu Michelin Pilot Sport 4

Pneu Michelin Pilot Sport 4 oslní mimořádnou přilnavostí na mokru a krátkou brzdnou dráhou, navíc s minimálním rizikem aquaplanningu.

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 – vyberte si bezpečí

Vyvážit vlastnosti pneumatiky, aby se skvěle chovala na suchém i mokrém povrchu, není nic jednoduchého, ovšem vývojářům pneu Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 se to povedlo dokonale. Inovativní směs i technologie se starají o jízdní výkon bez kompromisů, jedinečné pohodlí a bezhlučnost, v nichž tato pneu předčí i svou úspěšnou předchůdkyni Eagle F1 Asymmetric 3.

V testech, jakým je i test pneu ADAC 2020, získává Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 pravidelně nejlepší hodnocení ve stěžejních disciplínách týkajících se bezpečnosti – brzdění na mokré a suché vozovce. V nich vítězí díky tomu, že pneumatika se při brzdění roztáhne a zvětší svou plochu na úroveň, která je obvyklejší spíše u traťových pneumatik.

Krátká brzdná dráha a vynikající sportovní ovladatelnost na suchých vozovkách je kombinována s dynamickou ovladatelností. To vše si doplňte skvělou stabilitou v zatáčkách, vysokou přesnosti řízení a velmi dobrým poměrem cena/výkon.

Auto pneu Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5

Obutí Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 je silné především v disciplínách spojených s bezpečností, jako je brždění na suché i mokré vozovce.

Klenoty jsou i ve středu kaučukového pole 

Mimořádnou vyváženost na suchu i mokru nabízí také Maxxis Victra Sport 5. Dále následují tři produkty, které v některých disciplínách excelují, ale celkový výsledek jim pokazily nepatrné slabiny. Jde jmenovitě o Nexen N*Fera Sport, Sava Intensa UHP 2 a Vredestein Ultrac Vorti, jimž těsně uniklo umístění na prvních místech kvůli trochu horší ovladatelnosti za mokra, ale o to více vás oslní výbornými výsledky na suchu a nízkým opotřebením.

Nemůžeme nezmínit ani prémiovou pneu Pirelli P Zero. Přestože z celého pole testovaných gum se může pochlubit zdaleka nejlepšími vlastnostmi na suchu a také hned druhým nejlepším výkonem za mokra, horší spotřeba paliva a rychlejší opotřebení jí srazily body, takže v celkovém hodnocení nezáří. Pokud však chcete skvostný jízdní výkon při sportovně laděné jízdě, je to pneu právě pro vás.

Jak si testované pneumatiky stály v jednotlivých hodnocených vlastnostech, najdete přehledně ve výsledcích testů pneu pro osobní auta ADAC 2020. Ať už máte silný sportovní vůz, rodinné auto, nebo spolehlivého pracanta, rozhodně neriskujte a nejezděte na ojetých pneumatikách. Obujte nové, vybírat můžete z kompletní nabídky pneumatik od ověřených značek.

 

Vybírejte z kvalitních pneu ověřených značek

 

Zdroj fotografií: Depositphotos.com, AZ Pneu

Nahoru