Potřebujete poradit?
Telefon +420 603 253 535

Vyberte pneu pro čtyřkolku, vládkyni terénu

Kdo by je neznal? Poslední roky jsme svědky brutálního nástupu těchto siláků s pohonem 4×4. A divíte se? Motorky na čtyřech kolech mají tah na branku a sílu jako pitbul! Nabízejí jak adrenalinovou off-road sportovní jízdu, tak praktické využití při práci, kterou zvládnou i v pekelně náročném terénu. A pokud je správně obujete, dokáže jim vzdorovat málokterý svah a povrch. Chcete pár tipů na pneumatiky, které z vaší čtyřkolky udělají rozeného vítěze? Přečtěte si náš článek.

Mladík na čtyřkolce

Čtyřkolky si poradí téměř s jakýmkoli terénem a povrchem, proto jsou oblíbené ve sportovních i užitkových verzích. Podle způsobu využití a terénu pak vybíráme i jejich obutí. 

Čtyři kola? A přesto je to motorka!

První čtyřkolky se začaly objevovat v USA už v 70. letech 20. století, ale skutečný vzestup, hlavně u nás, zaznamenávají až v posledních letech. Oblíbili si je především krotitelé crossek, kterým učarovala stabilita čtyř kol. Tahle zarputilá vozítka představují ideální dopravní prostředek do náročného terénu a nabídnou skvělé odreagování pro milovníky adrenalinu. Kromě toho ji můžete zapřáhnout k těžké práci. Odtáhnete s ní valník, nebo na ni stačí namontovat radlici a klidně s ní můžete v zimě odklízet sníh. 

Způsoby využití i vyžití jsou nekonečné a proto vzniká dlouhá řada sportovních i užitkových verzí. Ať už máte stroj, s kterým čistě ze sportu trestáte lesní kopce a výmoly, nebo poctivého dříče, který vám věrně slouží po lesních a horských cestách, potřebujete pro něj kvalitní pneumatiky. Které se nabízejí?

BKT: Jistota pro čtyřkolé siláky všeho druhu

4x4 pneu BKT AT-109, BKT Sports

Pneumatika BKT AT-109, BKT Sports se skvělým poměrem cena/výkon, která sedne sportovním i užitkovým čtyřkolkám.

Indická značka pneu BKT – Balkrishna Industries Limited si získala celosvětové jméno výrobou zemědělských, nákladních, průmyslových a stavebních pneu, ale kromě nich dodává i kvalitní pneu pro čtyřkolky. Silnou stránkou společnosti BKT je inovace, z níž vzešly i univerzální 4×4 pneu BKT AT-109, BKT Sports, které uspokojí majitele čtyřkolek všech druhů. Hledáte pro vašeho terénního siláka obutí se skvělým poměrem cena/výkon? Skočte po těchhle gumách.

S Carlisle na čtyřech kolech plynule a dlouho

4x4 pneu Carlisle All Trail II

Pokud se čtyřkolkou jezdíte hlavně po pevném povrchu, pneu Carlisle All Trail II jsou pro vás jako dělané a odmění vás navíc dlouhou životností.

Pneumatiky téhle americké značky najdete na vozidlech všeho druhu, od motokár až po zahradní traktory či sekačky. Stranou samozřejmě nezůstávají ani čtyřkolky a je třeba dodat, že výběrem kvalitních 4×4 pneumatik Carlisle rozhodně nesáhnete vedle. Například pokud prahnete po dlouhé životnosti a jezdíte hlavně po pevných površích, jako je dlažba, kamení či i tvrdá hlína, vyberte si pneu Carlisle All Trail II, které jsou zárukou plynulé jízdy a dokonalé ovladatelnosti.

Agresivní dezén pneu Cheng Shin promění čtyřkolku v kamzíka

4x4 pneu Cheng Shin C-828

Pneu Cheng Shin C-828 je sázka na jistotu pro všechny, kdo potřebují své čtyřkolce obout špičkovou pneumatiku s agresivním dezénem pro dokonalou trakci.

Výrobcem pneumatik této značky je společnost Maxxis International, která u veškerého obutí sází především na bezpečnost, špičkovou kvalitu a nadstandardní řemeslné provedení. Pneu pro čtyřkolky Cheng Shin se vyznačují výrazným hlubokým vzorkem, jehož posláním je udržet vás ve hře i na zatraceně prudkém svahu. Sebevědomě se tak můžete na svém stroji pustit i po riskantních strmých stezkách s nezpevněným povrchem.

Americké pneu, které si poradí s blátem i sněhem? Kenda!

4x4 pneu Kenda K478

Mimořádně silný grip v blátě i ve sněhu, to je hlavní trumf pneumatik Kenda K478 vyvinutých pro silná vozítka s náhonem na čtyři kola.

Americká značka Kenda produkuje pneumatiky už od roku 1962. Jde o největšího světového výrobce cyklistických plášťů a duší, kromě toho však má v nabídce i špičkové obutí pro motocykly, a to i pro ty na čtyřech kolech. Pneu Kenda pro čtyřkolky se naprosto bez problémů přizpůsobují jakýmkoli jízdním podmínkám. Potřebujete pro svého pracanta obutí s extra silným gripem? Tyhle pneumatiky vás nenechají na holičkách ani v bahně, sněhu či na ledu.

Maxxis: maximální záběr na všech čtyřech

4x4 pneu Maxxis M-939

S pneumatikami Maxxis M-939, vyvinutými speciálně pro čtyřkolky E-Ton, vsadíte na výkon a prvotřídní trakci se špičkovými jízdními vlastnostmi.

Tchajwanská společnost Maxxis existuje od roku 1967 a patří k celosvětově nejrespektovanějším výrobcům obutí. Její sortiment tvoří pneu nejen pro osobní a nákladní automobily, ale také pro užitková vozidla, terénní či závodní vozy, motorky a pochopitelně i čtyřkolky. Je pro vás prvořadý vysoký výkon a špičkové jízdní vlastnosti? Pak pro svého čtyřkolého buldoka vybírejte z nabídky 4×4 pneumatik Maxxis, jejichž pryžová směs a směrový vzorek běhounu byly vyvinuty pro maximální záběr. Jako bonus tyto gumy nabízejí taky přesné řízení a brzdění.

Nevybrali jste si, nebo chcete zvážit ještě jiné možnosti? Mrkněte na naši kompletní nabídku pneumatik pro čtyřkolky, z nichž celou řadu pro vás máme skladem.

 

Vybrat z pneumatik pro čtyřkolky

 

Zdroj fotografií: Depositphotos.com

Nahoru