Potřebujete poradit?
Telefon +420 603 253 535

Zorientujte se na trhu navigací v roce 2021. Poradíme vám, jak vybrat tu ideální

Kudy vede nejrychlejší trasa, kde se nachází nejbližší čerpací stanice, nebo na jaké počasí se na vaší cestě připravit? Navigace do auta se stane užitečným pomocníkem na cestách u nás i v zahraničí. Díky té pravé si budete moci plánovat trasu přesně podle vašich představ a stylu jízdy. Možností je však tolik, že by se vám mohla při výběru té pravé zatočit hlava. Na co se tedy dívat?

Navigace v autě

Vyberte si navigaci, se kterou se neztratíte. Co by měla každá kvalitní nabízet?

Na co se při výběru navigace zaměřit

Aktualizace map

První věc, která by vás při výběru navigace měla zajímat, je aktualizace map, neboť někteří menší výrobci poskytují aktualizace pouze za příplatek, případně používají kličky ve stylu podmínky registrace do 30 dnů od prvního použití a podobně. Ideální navigace by měla nabízet doživotní aktualizaci map v ceně. Zajímejte se tedy o to, jakým způsobem a jak často jsou mapy v dané navigaci aktualizovány.

Pokrytí map

Dále je potřeba si ujasnit, kde přesně budete navigaci využívat. Zdali pouze na cestách po území Česka, v Evropě či ve světě. Nákup dodatečných map by vás později vyšel dráž, než když rovnou sáhnete po modelu, který již obsahuje více map. Proto se rozhodněte hned na začátku, ať pak nemusíte zbytečně připlácet.

Velikost a rozlišení displeje

Neméně důležitým parametrem je velikost displeje a jeho rozlišení. V tomto případě platí pravidlo čím větší, tím lepší. Menší velikosti začínají na displeji s úhlopříčkou 3,5 palce. Lepší je ale sáhnout po velikosti 4,3 a více.

GPS přijímač

Správné a především včasné ukázání směru jízdy má na starost GPS přijímač. Je tedy důležité, aby vaše navigace disponovala kvalitním a především přesným GPS přijímačem. Díky tomu bude vaše navigace průběžně sledovat aktuální dopravní situaci a v případě komplikací či hustého provozu vám navrhne optimální úpravu trasy.

Další funkce

Zjistěte si, zda navigace obsahuje i další funkce, jako je třeba hlasové navigování, které vás snadno dovede do cíle, aniž byste přitom museli neustále sledovat obrazovku displeje. Dalšími oblíbenými funkcemi jsou reálné náhledy křižovatek, předpověď počasí či podpora řazení do pruhů.

Navigace v autě v noci

Dostatečně velký displej, aktualizace map nebo kvalitní GPS přijímač. To jsou vlastnosti, které by každá dobrá navigace měla mít.

TOP 3 značky navigací pro rok 2021

Navitel

Navitel je nejdostupnější navigací, kterou můžete na českém trhu pořídit. Svou oblíbenost mezi řidiči si získala díky nízké ceně. Kromě ní mezi největší výhody patří:

– Stylový design a detailní mapy včetně 2D a 3D zobrazení.

– Velkou výhodou oproti ostatním navigacím je neuvěřitelně široká zásoba předinstalovaných map a jejich doživotní aktualizace zdarma. Nové mapy můžete několikrát ročně stáhnout na oficiálních webových stránkách společnosti Navitel.

– Bohatá databáze zájmových bodů, jako jsou například restaurace, pneuservisy, čerpací stanice, hotely, administrativní budovy a památky.

Mio

Značka Mio patří na poli GPS auto navigací mezi světovou špičku na trhu. Některé modely v sobě dokonce skrývají navigaci a kameru v jednom. Mezi řidiči je oblíbená díky příjemné ceně a široké nabídce funkcí, které za tu cenu nabízí. Mezi její výhody patří:

– Plánování trasy přesně podle vašich představ.

– Doživotní aktualizace map Evropy.

– Přístup k půjčovně dalších map.

Garmin

Navigace značky Garmin je oblíbená díky jednoduchému ovládání, spolehlivosti, a především bezplatné aktualizaci map, kterou Garmin poskytuje u většiny navigací řady Garmin Drive. Díky tomu můžete bez dalších nákladů s navigací jezdit podle nejnovějších map. Mezi další výhody patří:

– Garance tří až čtyř nových map během jednoho kalendářního roku.

– Bez nutnosti registrace.

– Široká nabídka funkcí. Příkladem je asistent řazení do jízdních pruhů, upozornění na povolenou rychlost, blížící se ostré zatáčky, dopravní kamery a radary či zobrazování reálných náhledů křižovatek.

Nezapomínejte, že se vlastnosti, které vyžadujete od navigace do auta, liší od těch u navigaci na motorku. Ať už vyjedete na čtyřech, nebo dvou kolech, nepodceňujte kvalitní výbavu a pneumatiky, díky kterým bude cesta pohodlnější.

 

Vybrat pneu na cestu

 

Zdroj fotografie: Depositphotos

Nahoru