Potřebujete poradit?
Telefon +420 603 253 535

Disky, které dělají auto autem: nové designy AEZ a DOTZ pro rok 2023

Při výběru nových disků byste se v první řadě měli řídit rozměry stanovenými výrobcem na míru pro váš vůz. Pak je tu ale ještě vzhled kol, na který si potrpí především všichni milovníci krásných aut. Ať už k nim patříte, nebo ne, na nových kouscích AEZ a DOTZ budete moct oči nechat.

Nové disky DOTZ Fuji dark

Novinky mezi disky AEZ a DOTZ povýší váš vůz na úplně jiný level.

Rozmanitost a extravagance. Tak by se daly popsat letošní nové modely disků AEZ a DOTZ, které nám výhradně dodává náš partner ALCAR. Všechny mají schválení ECE a jsou tak dostupné pro celou řadu vozů i v originálním rozměru. Která z novinek si získá vaše motoristické srdce?

AEZ Alaska uhrane každého majitele sportovního elektromobilu

Tento model je prvním kolem vyvinutým speciálně pro segment elektrických sportovních aut. Rozměry 9 x 20 až 11,5 x 21 palců jsou schválené jako originál pro vozy Audi e-tron GT a Porsche Taycan. Sportovní vzhled ale disky AEZ Alaska dodají i prémiovým vozům nadčasových tvarů. Mají optimalizovanou hmotnost a zapůsobí na vás mohutným vzhledem ve dvou barevných provedeních. Dáte přednost lesklému černému lakování, nebo raději kombinaci černého laku s leštěnou čelní plochou?

Disky AEZ Alaska

Novinka AEZ Alaska s vícepaprskovým designem a leštěnou čelní plochou podtrhne sportovní styl vašeho „žihadla“.

Jak správně vybrat disky? Náš velký průvodce vám poradí. >>

AEZ Montreal nabízí sportovní eleganci i těžším váhám

Litá kola AEZ Montreal mají opravdu široké spektrum použití: od praktických kompaktních vozů přes sportovní až po těžší SUV. Jejich velkou výhodou je totiž vysoká nosnost, takže není žádný problém s nimi zkrášlit třeba Toyotu RAV4 nebo Kiu Sorento. Padnou dvojité paprsky s kompaktní středovou částí a pěti otvory i vašemu autu? Disky jsou dostupné v rozměrech 7 x 18 až 8,5 x 20 palců a ve dvou barevných provedeních:

DOTZ LongBeach: vyvinuté na míru vozům SUV

Značka DOTZ vyvinula první design kol, který je přímo vyvinutý pro stále oblíbenější vozy SUV. Nezáleží na tom, jestli jste majiteli středních nebo větších zástupců této třídy. Model LongBeach s paprsky do tvaru Y a nosností 1054 kg dodá šmrnc každému z nich. Vizuální dynamiku těchto disků vyzdvihují prohlubně s nenápadně se sbíhajícími konci paprsků, čímž je agilitě učiněno zadost. 

Podobně jako předchozí novinky AEZ, i disky DOTZ LongBeach jsou dostupné v celočerném laku, případně v kombinaci s leštěným lemem ráfku. A rozměry? Vybírat můžete od 9 x 20 až do 10,5 x 22 palců.

Litá kola DOTZ Fuji Gold

Jedním slovem extravagance. Disky DOTZ Fuji ve zlatém provedení jednoznačně přidají na atraktivitě.

Hliníková, plechová a hybridní kola: Které vítězí v nejdůležitějších disciplínách? >>

Vlajková loď DOTZ Fuji

Že by inspirace nejvyšší horou Japonska? Překřížené víceúrovňové paprsky disků DOTZ Fuji až velmi nápadně připomínají povrchovou strukturu této sopky. Pokud chcete udělat majestátní dojem, pak není o čem přemýšlet. Konstrukce se sníženou hmotností a čtyřděrové provedení modelu Fuji dodá vašemu dvoustopému miláčkovi na extravaganci. Fajnšmekrům jistě padne do oka zlatý lak v lesku. Ale i šedý metalický lak nebo černý lak s leštěnou čelní plochou perfektně doplní jakýkoliv odstín karoserie. Disky jsou dostupné v rozměrech od 7,5 x 18 do 9 x 20 palců. 

Ať už si vyberete některou z novinek, nebo sáhnete po jiném typu, vždy dávejte pozor, aby byly disky homologované. S falzifikáty neprojdete na STK, ale hlavně: ohrozíte bezpečnost svou i ostatních účastníků provozu.

AZ pneu je autorizovaným prodejcem alu kol, ocelových i hybridních disků, ke kterým vždy dokládáme i typový list. Máte tak jistotu, že od nás kupujete originál. S námi zkrátka vyšperkujete svůj vůz bez obav.

 

Vybrat nové disky bez obav

 

Zdroj fotografií: ALCAR

Nahoru