Potřebujete poradit?
Telefon +420 603 253 535

Jaká jsou nejdražší auta světa?

Představte si, že máte bezednou peněženku a můžete si pořídit jakékoliv auto, třeba i to nejdražší na světě. Vozů, jejichž pořizovací cena se rovná nákupu luxusní vily, se vyrábí nespočet. Většinou se jedná o malosériovou výrobu určenou pro klienty se specifickými požadavky. Extrémně drahá auta slouží mnohdy i jako prostředek exhibice pro samotné výrobce, kteří tak zdůrazňují luxus a tradici své značky. Vybrali jsme pro vás 10 nejdražších aut světa, nad kterými se tají dech.

Modré Bugatti Veyron

K nejdražším automobilům světa patří i Bugatti Veyron, které se dá pořídit už za nějakých 81 milionů korun.

10. Aston Martin Valkyrie

Hypersportovní vůz s hybridním motorem Aston Martin Valkyrie je výsledkem spolupráce britské automobilky Aston Martin a stáje Red Bull Racing. Vůbec poprvé byl k vidění v roce 2019 před zahájením Velké ceny na domácí trati Silverstonu. Valkyrie má pod kapotou neskutečných 1160 koní. Vůz je vybaven dvanáctiválcovým motorem od anglického výrobce Cosworth a pomocnými elektromotory. Automobilka vyrobí celkem 150 kusů těchto vozů s pořizovací cenou přesahující 76 milionů korun.

9. Lykan Hypersport

Z auta Lykan Hypersport libanonské výroby luxus přímo číší. V roce 2013 jej na autosalonu v Kataru představila společnost W Motors sídlící ve Spojených arabských emirátech. Celková produkce čítá pouhých 7 kusů. Síla není hlavní předností tohoto vozu (maximální rychlost vozu je „jen“ 240 km/h). Jedinečnost spočívá v použití luxusních materiálů a špičkových technologií. Automobil využívá například holografický zobrazovací systém s interaktivními pohybovými prvky. Sedadla jsou sešita zlatými nitěmi a ve světlometech najdete na 420 patnáctikarátových diamantů. Vůz pořídíte za cenu v přepočtu 81 milionů korun.

8. Bugatti Veyron

V žebříčku nejdražších aut světa má své pevné místo také vůz Bugatti Veyron, který získal své pojmenování po závodním jezdci Pierru Veyronovi. Jedná se o sportovní vůz střední třídy, který ve verzi Super Sport patří také k těm nejrychlejším. S naměřenou rychlostí přesahující 431 km/h si auto získalo místo v Guinessově knize rekordů. Vůz s osmilitrovým motorem a 1200 koňskými silami pořídíte za podobnou cenu jako Lykan Hypersport, tedy kolem 81 milionů korun.

Nejlepší sportovní pneu pro rok 2020

7. McLaren P1 LM

Legendární stáj McLaren dala volnou ruku britskému Lanzante Motorsport a pověřila jej výrobou pětikusové série vozů. Ty vychází z verze okruhového P1 GTR, ale jsou určeny pro silniční provoz. Za cenu bezmála 90 milionů korun si můžete pořídit luxusní vůz s výfukovým titanovým systémem, lehkými sedly nebo špičkovými Lexan okny. S rychlostí se to prý nemá přehánět, proto ji výrobce omezil na 345 km/h.

6. Lamborghini Veneno Roadster

K 50. výročí od založení představila v roce 2014 automobilka Lamborghini luxusní model Veneno Roadster. Nadčasový sportovní vzhled v provedení bez střechy je hlavní výsadou vozu. I když je auto navržené zejména s důrazem na design, nemusí se stydět ani za motorizaci a technické vychytávky. Disponuje vyspělou technikou z Aventadoru, ať už jde o pohon všech kol, nebo zavěšení push-rod. Automobilka zhotovila jen 9 kusů vozu s pořizovací cenou bezmála 110 milionů korun. Prodaly se všechny.

5. Koenigsegg CCXR Trevita

Model vozu CCXR Trevita od švédské automobilky Koenigsegg, která se dlouhodobě zaměřuje na vývoj luxusních aut s velkým výkonem, patří mezi nejdražší výrobní automobily světa. Pyšní se motorem s tisícem koní, převodovkou a řadicí pákou F1, systémem monitorování pneumatik či hydraulickým zvedacím systémem. Kapotu má nastříkanou speciálním diamantovým lakem s třpytivým efektem. Pořizovací cena – 115 milionů korun.

4. Bugatti Divo

Luxusní vůz Bugatti Divo byl poprvé představený před dvěma lety a nyní se dostává k prvním zákazníkům. Své pojmenování získal po francouzském jezdci Albertovi Divo. Vychází z Chironu, a tak u něj najdeme pod kapotou stejný osmilitrový válec přeplňovaný 4 turby. Maximální rychlost vozu činí 380 km/h (je tedy pomalejší než zmíněný Chiron), zato nadchne futuristickým designem a prvotřídními technologiemi. Bugatti vyrobí pouhých 40 kusů tohoto auta, a to za cenu bezmála 140 milionů korun.

Nejlepší pneu pro osobní vozy na rok 2020

3. Mercedes Benz Maybach Exelero

Dostáváme se k nejdražším vozům světa, které existují jen v jediném exempláři. Na třetí příčce parkuje vůz Mercedes Benz Maybach Exelero, který byl odhalen v Berlíně už v roce 2005. Exelero je poháněno silným motorem Bi-Turbo V12 s maximální rychlostí přesahující 350 km/h. Tomu odpovídá i spotřeba, která se přibližuje k 50 litrům. Cena tohoto unikátního vozu byla vyčíslena na 190 milionů korun.

2. Rolls-Royce Sweptail

Ručně vyrobený vůz Rolls-Royce Sweptail byl objednaný na zakázku pro jednoho zákazníka, a tak je taktéž unikátní a jediný svého druhu. Vůz na pohled připomíná královský kočár a je určený jen pro jízdu dvou osob. Vyznačuje se panoramatickým střešním oknem a detailně propracovaným interiérem zhotoveným ze dřeva. Až donedávna byl nejdražším vozem na světě. Jeho cena byla vyčíslena na více než 305 milionů korun.

1. Bugatti La Voiture Noire

První příčku nejdražších aut světa obsadil vůz Bugatti La Voiture Noire slavnostně odhalený v roce 2019 na Geneva Motor Show. Automobilka zhotovila prototypový vůz ke 110. výročí založení značky. Svým vzhledem se vrací k slavnému modelu 57 SC Atlantic, konstrukčně však vychází z Chironu. Maximální zážitek z jízdy si dopřejete například díky sedmistupňové převodovce s dvojitou spojkou nebo měkkým tlumičům. Luxusní auto se šesti výfukovými trubkami bylo prodáno za cenu přes 450 milionů korun. Jedná se tak o vůbec nejdražší vůz na světě, který byl kdy vyroben.

K luxusním vozům patří luxusní pneumatiky. Automobil však nemusí stát nutně miliony, aby si zasloužil špičkové obutí. Mrkněte na naši nabídku prémiových pneu. 

 

Vyberte si z prémiových pneumatik

 

Zdroj fotografií: Marvin Meyer, Unsplash

Nahoru