Potřebujete poradit?
Telefon +420 603 253 535

Nestačí vám standard? Sáhněte po Ultra-High-Performance pneumatikách

Pokud máte rádi sportovní jízdu a běžný standard vám nestačí, sáhněte po pneumatikách s označením Ultra-High-Performance (UHP), jež jsou navrženy pro maximální výkon a bezpečnost i v těch nejextrémnějších podmínkách. S Ultra-High-Performance pneumatikami se nejčastěji setkáte na vysoce výkonných vozidlech. V čem dalším jsou tak výjimečné? To zjistíte v našem článku.

Sportovní vůz při jízdě

Charakteristickým rysem dezénů Ultra-High-Performance je jejich rozměr, který se v průměru pohybuje od 18 palců výše.

Pneumatiky Ultra-High-Performance oslní výkonem

Charakteristickým rysem dezénů Ultra-High-Performance, v českém překladu velmi výkonných pneumatik, je jejich rozměr, který se v průměru pohybuje od 18 palců výše, ale také jejich vynikající schopnost obstát v nejnáročnějších situacích. Robustní sportovní konstrukce s asymetrickým profilem a širokou kontaktní plochou je speciálně navržena pro bezpečnou stabilitu ve vysokých rychlostech a za každého počasí. 

A tak zatímco vnitřní část profilu s podélnými a příčnými širokými drážkami důkladně odvádí vodu ze stopy za mokra, čímž zabraňuje aquaplaningu, vnější strana dekorovaná speciálním dezénem s prodlouženými profilovými bloky zlepšuje kontakt s vozovkou za sucha.

Výhody pneumatik s technologií Ultra-High-Performance

A jaké jsou tedy přesně výhody pneumatik UHP? Pokud je obujete na váš výkonný vůz, můžete očekávat sportovní jízdu, plynulejší změny jízdního směru, vyšší přesnost řízení a stabilitu v zatáčkách. A tady máte přehledně jejich hlavní výhody:

– Maximální bezpečnost i ve vysokých rychlostech
– Absolutní přilnavost ve všech jízdních situacích
– Kratší brzdná dráha na suchých i mokrých vozovkách

Hodí se pneumatiky UHP i pro běžnou jízdu? 

Pravdou je, že v minulosti se pneumatiky s UHP technologií pro každodenní praktickou jízdu příliš nehodily. Naopak jsme se s nimi mohli setkat pouze na velice výkonných a luxusních vozech, jako jsou například značky Aston Martin, Ferrari či Lamborghini. A to především z toho důvodu, že UHP pneumatiky byly určené pouze na letní sezónu. Řidiči se s nimi mohli prohánět jen na suchém asfaltu, neboť vzorek pneumatik obsahoval málo drážek pro odvod vody. 

Výrobci však reagovali na zvýšený zájem zákazníků a dnešní UHP pneumatiky jsou ideální nejen pro milovníky sportovní jízdy, ale i pro řidiče, kteří denně jezdí ve městě i po dálnici. Vybírat můžete ze všech kategorií – letní, zimní, celoroční. 

TOP výrobci UHP pneumatik

Úspěšným výrobcem UHP pneumatik je značka Continental, jejíž pneumatiky jsou speciálně navrženy pro vysoce výkonné automobily. Důkazem toho jsou např. letní pláště PremiumContact 6, které mají na svém kontě několik zlatých medailí z nezávislých testů pneumatik. Mezi další úspěšné výrobce UHP pneumatik patří i značky Falken či Sebring, jejichž pláště vynikají vysokou výkonností a obzvláště dobrou přilnavostí. Navíc jsou cenově srovnatelné s pneumatikami z nižších segmentů.

Pokud očekáváte od pneumatik prémiovou kvalitu a nadstandardní vlastnosti, obujte svůj vůz právě do nich. Nezklamou vás! U nás najdete obrovský výběr prémiových dezénů celé řady značek.

 

Vybrat z pneumatik prémiové kvality

 

Zdroj fotografií: Depositphotos.com

Nahoru