Potřebujete poradit?
Telefon +420 603 253 535

Nexen Tire: Výrobce pneumatik, který holduje sportu

Pneumatiky Nexen jsou stále oblíbenější po celém světě. Stávají se oficiální výbavou vozů velkých koncernů a zahlédnete je i na závodech sportovních aut. Že má výrobce Nexen Tire vášeň pro sport, dokazuje i partnerství s několika fotbalovými kluby. V roce 2021 se mezi ně zařadila i pražská Slavia. Prozkoumejte letní dezény od Nexen, které vyhovují i těm nejnáročnějším sportovním řidičům.

Nexen podporuje Slavia Praha

Přední světový výrobce pneumatik Nexen Tire podporuje sport na trati i na trávníku.

Nexen Tire má čtyři výrobní závody. Jeden z nich je v Česku

Jihokorejská firma Nexen Tire nese svůj název od roku 2000. První pneumatiku na osobní automobil vyrobila ale už v roce 1956. V současnosti patří mezi nejrychleji rostoucí výrobce pneumatik na světě. Aktivně působí ve zhruba 150 zemích světa a výrobu soustředí do čtyř závodů. Produkuje pneumatiky pro:

  • osobní auta, 
  • SUV a lehké nákladní vozy
  • a zaměřuje se i na výrobu UHT pneumatik.

Kromě asijské produkce se společnost rozhodla pro výrobu v Česku. A to v průmyslové zóně Triangle v Bitozevsi u Žatce. Jde o strategickou polohu pro dodávky pneumatik do okolních evropských zemí.

Pneumatiky Nexen jsou originální výbavou vozů Audi A3

Dlouhodobé investice do výzkumu a moderních technologií posouvají pneumatiky Nexen na žebříčcích kvality a získávají si tím i důvěru předních výrobců aut. Patří tak k oficiální výbavě některých vozů Porsche, Chrysler, Kia, Škoda nebo Volkswagen. 

V loňském roce schválil německý výrobce Audi pneumatiky Nexen jako oficiální výbavu na 4. generaci vozů Audi A3. Nexen na tento kompaktní model Sportback dodává kromě zimních plášťů WINGUARD Sport 2 také letní pneumatiky N´fera Sport a N´blue S.

Prémiové letní pláště Nexen pro osobní vozy a SUV: N´fera Sport a N´fera RU1

S pneumatikami N´fera Sport se nemusíte bát na to šlápnout. Tuhá směs a masivní bloky s 3D lamelami se starají o perfektní záběr na rovince i v zatáčkách. Vyztužené středové žebro pak zajišťuje stabilitu. Drážky a lamely v dezénu odvádějí vodu a riziko aquaplaningu je tak minimální. Nízký valivý odpor prodlužuje životnost pneumatik a šetří náklady na palivo.

pneumatiky Nexen n´fera sport

Sportovní pneumatiky N´fera Sport slavily velký úspěch v testech letních pneumatik ADAC 2020.

Model N´fera RU1 je určený pro vozy SUV a 4 × 4. Vývoj této UHP (ultra high performance = velmi výkonné pneumatiky) zaměřili výrobci na:

  • maximální bezpečnost, 
  • pohodlí 
  • a vysoký kilometrový nájezd.

Asymetrické drážky na povrchu výborně odvádí vodu a poskytnou vám jistotu rychlých reakcí na mokrém i suchém povrchu. V zatáčkách jsou stabilní a tichý dezén přispívá k mnohem komfortnější jízdě.

pneumatiky Nexen n´fera ru1

Obujte své SUV do N´FERA RU 1 a dopřejte si bezpečnou jízdu za každého počasí.

Nexen N´fera Sport SUV: spolehlivá pneu pro náročné podmínky

Stabilitu a sportovní zážitek čekejte od Nexen N´fera Sport SUV. Jsou stavěné z high-tech materiálů a jejich robustní konstrukce vám zaručí skvělou ovladatelnost i vysoký komfort řízení za mokra i sucha. 

Výrobci v běhounu pneumatiky použili jedinečnou pryskyřici s vysokým obsahem siliky (hydratovaný kysličník křemičitý), která:

  • zajišťuje dlouhý kilometrový výkon,
  • nízkou hlučnost
  • a zvyšuje trakci lamel.

Se skvělou přilnavostí předchází aquaplaningu a skvěle drží i na dlažbě. Díky tomu uspokojí i ty z vás kteří holdují dynamické sportovní jízdě.

pneumatiky Nexen n´fera Sport SUV

Pneumatiky N´fera Sport SUV jsou ideální volbou pro sportovní jízdu na mokré vozovce.

Nexen N´fera Primus: ideální pro rychlé vozy nižší a střední třídy

Požadujete od pneumatik skvělou stabilitu a reakceschopnost? V tom případě sáhněte po N´fera Primus. Jsou stavěné s důrazem na bezpečnost za deštivého počasí. Mají totiž vysoký počet lamel a drážek v dezénu, které vodu odvádí okamžitě od pneumatiky. Jejich diagonální uspořádání navíc zkracuje brzdnou dráhu na mokru i suchu. S touto pneumatikou budete mít při rychlejším průjezdu zatáčky nad autem absolutní kontrolu.

pneumatiky Nexen n´fera primus

Pneumatiky N´FERA Primus jsou ideální volbou pro sportovní vozy střední třídy.

Nexen N´blue HD Plus jsou v poměru cena/výkon bezkonkurenční

Dbáte na ekonomičnost provozu? Pneumatiky N´blue HD Plus vyjdou maximálně vstříc vašim požadavkům. Jejich nízký valivý odpor snižuje spotřebu i hlučnost a vylepšená směs zaručuje vynikající přilnavost. Středové žebro se stará o lepší stabilitu ve vysokých rychlostech i v zatáčkách. Ve své kategorii patří mezi nejlepší.

pneumatiky Nexen n´blue hd plus

Pneumatiky N´blue HD Plus jsou cenově dostupné a zaručují velmi dobré jízdní vlastnosti na suchu i mokru.

Celoroční pneumatiky: Nexen N´blue 4Season loni oslavily 2. přírůstek do rodiny

Pokud patříte mezi příznivce „univerzálů“ a je pro vás rozhodující cena, pneumatiky N´blue 4 Season si vás získají. Středové žebro propojené s přilehlými dezénovými bloky zlepšuje trakci na mokru, směrové drážky vás zase nenechají ve štychu na sněhu. Jsou stabilní v zatáčkách, nejsou hlučné a mají dlouhou životnost.

pneumatiky Nexen n´blue 4 season

N´blue 4 Season  se staly vítězem dlouhodobého testu celoročních pneumatik ADAC.

Ale tím nabídka brilantních celoročních plášťů nekončí. V loňském roce výrobce Nexen Tire přišel s novinkou N´blue 4Season 2, která vám poskytne ještě lepší brzdný výkon a vynikající přilnavost na suché, mokré i zasněžené vozovce. A to vše díky:

  • optimalizované tvrdosti směsi,
  • technologii přilnavé pryskyřice,
  • šikmo zvlněným mikrojemným drážkám
  • a vroubkovaným vzorům na obou ramenních blocích.

Pneu Nexen N´blue 4Season 2

Novinka mezi celoročními pneumatikami Nexen má o 30 % delší životnost než běžné pneumatiky.

V roce 2023 byl tento model dostupný ve 22 rozměrech od 17 do 19 palců, do roku 2024 je ale v plánu dalších 105 rozměrů. Kompletní nabídka by tak měla zahrnovat rozměry od 15 do 20 palců. Společnost Nexen Tire chce touto cestou uspokojit rostoucí poptávku po celoročním obutí.

Nexen Tire je partnerem SK Slavia Praha

To, že výrobce pneumatik Nexen žije sportem, dokazují jejich produkty, které mají ideální vlastnosti pro rychlou sportovní jízdu. Nexen Tire ale neskrývá ani svou vášeň pro fotbal. Spolupracuje s evropskými kluby, jako jsou Manchester City, AC Milán nebo Eintracht Frankfurt. V roce 2021 odstartovalo prvním ligovým zápasem partnerství s klubem SK Slavia Praha. Spolupráce se mimo jiné týká i podpory partnerů Slavie v neziskovém sektoru.

Než přezujete zimní pneumatiky, zkontrolujte si vzorek letního dezénu, abyste měli jistotu, že do cíle dorazíte bezpečně i za hustého deště. Jestli už stáří pneumatik nebo zákonem stanovené milimetry nevyhovují, je čas pořídit nové kvalitní pláště.

 

Vybrat nové letní pneu Nexen

 

Zdroj Fotografií: Nexen Tire, AZ pneu

Nahoru