Potřebujete poradit?
Telefon +420 603 253 535

Připravte se na zimu s pneumatikami Nexen

S nástupem chladnějších dnů je aktuálnější téma výběru nových zimních pneumatik, které zajistí bezpečnou jízdu v mrazivém počasí i na sněhu. Do prvních závějí je sice daleko, ale sklady pneumatik jsou plné a dopravci stíhají zásilky dovážet i do druhého dne. Na jaké gumy tedy letos vsadit? Solidní výkon za přijatelnou cenu nabídnou pneu od jihokorejského výrobce Nexen. Pneu od této značky si v kategorii zimních pneumatik vedou velmi dobře. 

Pneumatiky Nexen Winguard

Přezujte na kvalitu. S pneumatikami Nexen se zimy bát nemusíte.

Winguard Sport 2 zvládá ostřejší jízdu na výbornou

Přehled zdařilých pneumatik od Nexenu začneme pěkně zostra. Pro majitele sportovně laděných a výkonnějších vozů jsou jako stvořené zimní pneumatiky Winguard Sport 2, které se vyznačují výrazným a propracovaným dezénem. Doplněný je o směrové drážky, které zaručí účinný záběr jak na mokré vozovce, tak na sněhu.

Maximálnímu výkonu zimních pneu Winguard Sport 2 pomáhá i řada inovací, které poukazují na technologickou vyspělost výroby. Tuhost bloku pneumatiky na suchu a dokonalou ovladatelnost na sněhu přináší speciální 3D zimní profil. Zvýšenou boční sílu zajistí obvodové drážky, klikatá drážka pak optimalizuje chování pneu při aquaplaningu. Za zmínku stojí i asymetrický dezén pneumatik, který chování na ledu a rozbředlém sněhu citelně zlepšuje.

pneumatika Nexen Winguard Sport 2

Díky drážkám na pneumatice můžete předcházet aquaplaningu. 

Na své si přijdou i majitelé SUV

Bezpečnou a sportovně laděnou jízdu si s pneumatikami Nexen užijí i majitelé velkých SUVéček. Pro ty výrobce vyvinul zmíněné pneu Winguard Sport 2 ve variantě SUV, se kterými bez obtíží projedete i v těžkém terénu. Nízkou hlučnost a velký kilometrový nájezd oceníte při každodenních pojížďkách po městě, dálnici i okresních cestách. Robustní konstrukce nadupaná technologiemi vás pak podrží i při zimní jízdě po lesní cestě nebo v horách.

Běhoun pneumatiky je z vnější strany navržený s ohledem na zlepšení přilnavosti a ovladatelnosti ve vyšších rychlostech. O bezproblémový odvod vody se starají široké podélné drážky, které jsou umístěné z vnitřní strany pneu. Nechybí ani tuhý centrální blok pneu, který má za úkol posílit stabilitu a zlepšit zpětnou vazbu.

pneumatika Název: Nexen Winguard Sport 2 SUV

Nexen Winguard Sport 2 si můžete užít i ve variantě pro SUV.

Přečtěte si také: Jak vypadají pneumatiky budoucnosti podle Nexen Tire?

Pneu Winguard Snow G3 sedí na sněhu jako přibitá

Jaké pneumatiky zvolit na zimu, když vám v garáži neparkuje výkonný sporťák ani velké SUV? V kategorii univerzálních zimních pneu pro většinu osobních automobilů jednoznačně dominuje pneu Winguard Snow G3, která je navržená pro každodenní pohodlnou jízdu s pocitem bezpečí.

Jak už je u Nexenu zvykem, o moderní technologie není nouze ani v tomto případě. Výrobce vsadil na novou směs se zvýšeným podílem křemíku, který v kombinaci s inovativním postupem mixování přináší lepší výkon na sněhu a mokré vozovce. Za zmínku stojí i použití různých struktur lamel mezi středem a ramenem dezénu, které zlepšují přilnavost i odvod vody. Podobně jako řada dalších gum od Nexenu se i „gé trojky“ vyrábí v Bitozevsi u Žatce, odkud putují do mnoha evropských zemí.

Nexen Winguard Snow G3

Winguard Snow G3 obujete na většinu typů osobních aut a skvěle vás podrží na sněhu i suchém uježděném ledu.

Zapomeňte na přezouvání. Pořiďte si celoroční pneu

Pokud si nechcete dělat starosti s pravidelným přezouváním a obvoláváním pneuservisů, pořiďte si celoroční pneumatiky. Vybalancovat jízdní vlastnosti na suchu, mokru, sněhu a v horku i chladnu se na jedničku podařilo u pneumatik Nexen N´Blue 4Season. Vzhledem k použití celoroční směsi se přizpůsobí jakékoliv teplotě, a to díky kontrolovaným dynamickým vlastnostem. Ty zajišťují optimální tuhost a pružnost i při výrazných teplotních rozdílech.

Vysoký podíl přilnavé pryskyřice zkracuje brzdnou dráhu a zlepšuje ovladatelnost na mokrých cestách. Vlastnosti pneu dlouhodobě chválí i v mnoha nezávislých testech. Pneu se objevila mimo jiné i ve výčtu doporučených pneu německého časopisu AutoBild, ve kterém vyzdvihli perfektní ovladatelnost na sněhu a nízkou hlučnost.

pneumatika Nexen N*blue 4season

Dobrá ovladatelnost i na mokré vozovce. Díky pneumatikám Nexen N´Blue 4season. 

Nexen myslí i na majitele užitkových vozidel

V přehledu pneumatik pro bezpečnou jízdu v zimním období nesmí chybět ani modely navržené pro dodávky a malé užitkové vozy. Nexen nezůstává pozadu ani v této kategorii. Příkladem je oblíbená pneu Winguard WT1, kterou uživatelé oceňují především pro dlouhodobou životnost a odolnost. Díky zakomponovaným výztuhám můžete najet na obrubník bez obav z proražení pneu.

Výrobce už v minulém roce představil novinku pro užitkové vozy v podobě celoročních pneumatik N´Blue 4Season Van. Ty si rychle oblíbili majitelé dodávek, kteří hledali spolehlivé pneu pro celoroční evropské počasí. Ať už máte ve vozovém parku jediný užitkový vůz, nebo desítky dodávek, jedna sada pneumatik vám na automobilu vydrží tisíce kilometrů bez starostí s přezouváním. Speciální 3D lamely zajistí celoroční tuhost bloku pneumatiky, o optimální přilnavost se postará stejnosměrný protiskluzový profil.

pneumatika N*Blue 4Season Van

Oblíbená a spolehlivá pneumatika N´Blue 4Season Van i pro dodávky.

Nenechávejte nákup zimních nebo celoročních pneumatik na poslední chvíli. Ať už potřebujete nové obutí pro sporťák, SUV, malé rodinné auto nebo třeba dodávku, z mnoha typů pneu Nexen si vyberete.

 

Vybrat si pneu Nexen

 

Zdroj fotografií: AZ pneu, Nexen Tire

Nahoru