Potřebujete poradit?
Telefon +420 603 253 535

Srpnové MotoGP v Brně se blíží! Jak letos proběhne?

Nad prestižním závodem MotoGP, jehož pořádání má v Brně mnohaletou tradici, se už delší dobu vznášel velký otazník. S příchodem koronavirové krize se pak nejistota ještě více prohloubila. Jak to tedy s letošním ročníkem bude? Po vyjednávání Spolku pro MotoGP Brno s promotérskou společností Dorna je zřejmé, že se závod uskuteční 9. srpna, ale bez diváků. Pokud jste se na svátek motosportu těšili a už máte zakoupené vstupenky, nezoufejte. Nepřijdete o ně, ale musíte si počkat do příštího roku.

Závodní jezdec na motocyklu_GP Brno

Velká cena motocyklů v Brně se v roce 2020 uskuteční bez diváků, ale pokud máte zakoupené vstupenky, jsou platné pro příští ročník.

Velká cena se v Brně pojede, ale bez diváků

Před pár měsíci se zdálo, že kvůli novému typu koronaviru se neuskuteční žádný závod MotoGP, a tedy ani ten brněnský. Situace se však brzy začala uklidňovat a pořádání velké akce bylo opět na stole. Spolek pro MotoGP Brno má s promotérskou společností smlouvu na pořádání pěti ročníků a ten poslední pátý vycházel právě na rok 2020.

Po debatách s promotérem se Spolku podařilo vyjednat, že se Velká cena pojede i letos, ovšem bez účasti diváků. Proto bude účastnický poplatek podstatně nižší – přibližně 27 milionů korun místo 120. Součástí dohody je přislíbení, že se MotoGP v Brně uskuteční i příští rok, a to za cenu přesahující 160 milionů korun. Do poloviny příštího roku má být rozhodnuto, bude-li smlouva s promotérem uzavřena i na dalších pět let.

Shrnutí:

► 2020: Grand Prix v Brně se uskuteční bez diváků
► 
2021: Grand Prix v Brně se uskuteční s diváky
► 
2022–2026: o uzavření nové smlouvy se bude jednat

Závod můžete sledovat v televizi

Chcete-li si užít Velkou cenu alespoň zprostředkovaně, můžete závod sledovat na televizních obrazovkách. Vysílací práva na závody MotoGP má stanice Nova Sport.

Na akci přispěje město, kraj i stát

Pořádání MotoGP je náročné nejen organizačně, ale také finančně. Protože jde o prestižní událost důležitou po město, kraj i stát, dělají všechny subjekty vše proto, aby se mohla akce uskutečnit i přes velké finanční náklady. Podle aktuálních informací by mělo město Brno přispět na obě akce 60 milionů korun, stejně tak i Jihomoravský kraj. Finančně akci podpoří i stát, a to částkou 85 milionů korun.

Máte vstupenky? Nepřijdete o ně

Většina návštěvníků si vstupenky na Velkou cenu pořizuje s předstihem. Patříte-li mezi ně i vy, jistě vás zajímá, co bude dál. Pokud už teď víte, že si následující ročník MotoGP nenecháte ujít, vstupenky si ponechejte – budou platné i příští rok. Navíc ušetříte, protože ceny vstupenek v novém prodeji pro rok 2021 budou navýšeny. V opačném případě zažádejte prostřednictvím elektronického formuláře o vrácení vstupného, a to nejpozději do 11. září.

Sezóna MotoGP odstartuje ve španělském Jerezu

Přestože byly termíny závodů MotoGP naplánované s dostatečným předstihem, kvůli koronaviru doznal kalendář velkých změn. Sezóna odstartuje už 19. července ve španělském Jerezu a pokud nepřijde další vlna pandemie, bude pokračovat až do konce roku. Závody GP USA, Argentiny, Thajska a Malajsie jsou v tuto chvíli bez termínu.

Tabulka plánovaných závodů Grand Prix 2020:

Závod Okruh Termín
GP Španělska Jerez 19. července
GP Andalusie Jerez 26. července
GP České republiky Brno 9. srpna
GP Rakouska Spielberg 16. srpna
GP Štýrska Spielberg 23. srpna
GP San Marina Misano 13. září
GP Emilia-Romagna Misano 20. září
GP Katalánska Barcelona 27. září
GP Francie Le Mans 11. října
GP Aragonie Aragon 18. října
GP Teruelu Aragon 25. října
GP Evropy Valencie 8. listopadu
GP Valencie Valencie 15. listopadu

I když se na MotoGP v Brně letos nepodíváte, jízdu na okruhu si můžete užít na vlastní kůži. Stačí jen nasednout na sportovní mašinu a nepodcenit výběr pneumatik. Inspirujte se pneumatikami jezdců Grand Prix a pořiďte takové, které vám zajistí maximální zážitek z jízdy. Výběr vám usnadní nezávislé testy pneumatik.

 

Vybrat kvalitní moto pneu

 

Zdroj fotografií: Wikimedia

Nahoru