Potřebujete poradit?
Telefon +420 603 253 535

Vítáme Avon Tyres mezi naše vybrané značky moto pneumatik

Avon Tyres je významným výrobcem pneumatik se stoletou tradicí. Má bohaté zkušenosti s motorsportem včetně dodávání pneumatik pro Formuli 1. Dnes se zaměřuje na výrobu široké škály obutí, včetně toho pro motocykly. V AZ pneu s radostí zařazujeme tyto produkty do naší nabídky. Přečtěte si, proč jsou moto pneumatiky Avon tou pravou volbou pro vaše dobrodružství v jedné stopě.

Moto pneumatiky Avon Tyres

Pneumatiky Avon Tyres prošly dlouhým vývojem a byly testovány v nejnáročnějších podmínkách. Jsou tak skvělou volbou pro všechny moto nadšence.

Krátce z historie Avon Tyres

Vše začalo již v roce 1885, kdy zakladatelé E. G. Brown a J. C. Margeston uvedli na jihu Anglie do provozu továrnu na výrobu produktů z pryže. S rostoucí poptávkou se továrna v roce 1890 přestěhovala do města Melksham, nedaleko břehu řeky Avon – odtud tedy název Avon Tyres. První motocyklovou pneumatiku firma vyrobila v roce 1911, v jejím portfoliu však nechyběly a nechybí ani pneumatiky pro osobní a užitkové vozy nebo závodní monoposty. Od roku 1997 je Avon dceřinou společností Cooper Tire & Rubber Company.

Pneumatiky Avon ví, jak chutnají závody Formule 1

Společnost Avon Tyres má bohaté zkušenosti s motorsportem včetně dodávání pneumatik pro Formuli 1. První pokus proběhl už v roce 1958 na Velké ceně Monaka, ani jeden ze 3 pilotů se však nekvalifikoval do závodu. Sezony 1981 a 1982 už na pneumatikách Avon odjezdilo 6 týmů.

Momentálně společnost vyrábí tzv. slicky pro závody historických vozidel a je výhradním dodavatelem pro Group C Racing, Peter Auto nebo Lotus Cup Europe. Je také oficiálním sponzorem okruhu Castle Comb a slovinského kaskadéra Roka Bagoroše, který obouvá moto pneu Avon 3D Ultra Sport nebo Spirit ST na své KTM Duke.


Přečtěte si také: V čem tkví tajemství pneumatik pro Formuli 1? >>


Moto pneu Avon na KTM

Avon Motorcycle Tyres je sponzorem kaskadérského jezdce Roka Bagoroše.

Kvalitní a výkonné moto pneu s jedinečným designem

Pokud hledáte pneumatiky, s nimiž si chcete užít jízdu do posledního kilometru a které se bez problémů vypořádají i s nepříznivými povětrnostními podmínkami, s Avon Motorcycle Tyres nešlápnete vedle. Za jejich vývojem stojí nejmodernější konstrukční a výrobní technologie i náročný testovací režim. Mnoho zadních závodních a silničních pneumatik využívá patentovanou technologii A-VBD, díky níž mají dlouhou životnost a váš stroj udrží stabilní i při průjezdu zatáčkou ve vyšší rychlosti.

Pro cestovní a turistické stroje je referenční řadou Avon Cobra, která má bočnice s vlastní úpravou z hadí kůže a dezén, který zabraňuje nerovnoměrnému opotřebení. Do terénu jsou pak ideální např. Avon TrailRider s konstrukcí z trojité směsi, která se stará o špičkovou přilnavost i ovladatelnost.

Vyberte si motocyklové pneumatiky dle své kategorie

Custom

Custom moto pneu Avon

 

Avon originální výbava pro Triumph

Silniční

Silniční moto pneu Avon

Závodní

Závodní moto pneu Avon

Enduro

Enduro moto pneu Avon

Scooter

Pneu na skútr Avon

Vyberte si to nejlepší od značky Avon. Nejste si jistí, jaké pneumatiky vybrat přímo na vaši motorku? Neváhejte se na nás obrátit. Naši moto specialisté vám rádi poradí.

 

Prozkoumat nabídku Avon Tyres

 

Zdroj fotografií: Avon Tyres, AZ pneu

Nahoru