Potřebujete poradit?
Telefon +420 603 253 535

Vychytávky do auta, které vám zpříjemní zimní jízdu

Zima už klepe na kapotu, a tak je čas se připravit na mrazivá rána, která potrápí nejednoho řidiče. Nemáme teď na mysli povinnou zimní výbavu, která by měla být samozřejmou součástí vozidla, ale rozmanité možnosti vychytávek, které jsou nejen pro moderní automobily k dispozici. Jak se ve studených dnech zahřát a usnadnit si péči o namrzlý vůz?

Zimní vychytávky do auta pro bezpečnou jízdu

Zima umí řidiče zaskočit, pokud není připravený. My pro vás máme pár tipů na vybavení a drobnosti, které vám zpříjemní zimní cesty, nebo vás přímo vytáhnou z průšvihu.

Pro horké chvilky v mrazivých dnech

Stačí chvilka nepozornosti nebo nečekané zhoršení počasí a problém je na světě. A podle zákona schválnosti se dostanete do potíží vždy na místě, kde se to nejméně hodí. Zimní vychytávky do auta vás v takové chvíli mohou zachránit před ještě větším průšvihem. Co je dobré mít při zimní jízdě po ruce, ať už pro sebe, nebo jiného účastníka provozu v nesnázích?

Sněhové řetězy – oceníte je nejen v hlubokém sněhu, ale i v některých horských oblastech, kde je jejich použití v zimní sezóně dokonce povinné 

► Vyprošťovací pásy – úsporné na úložný prostor a v krizové situaci neocenitelné

Tažné lano – nikdy nevíte, kdy vám nebo jinému nešťastníkovi může pomoci 

► Startovací kabely – vyřeší potíže s vybitou baterkou, která je v zimním období častým problémem. Jak na dobití baterky pomocí startovacích kabelů?

► Lopatka – pro snadné odstranění sněhové překážky bránící rozjetí vozidla

► Svítilna – dobrá svítilna se hodí nejen v zimním období, kdy se dříve stmívá

Vychytávky pro rozmrazení auta

Mrazivá rána, zejména spojená s nočním mokrým sněhem, jsou pro řidiče nepříjemným zdržením. Existují však vychytávky, které se s následky fyzikálních zákonů dokáží vypořádat rychle a efektivně. Inspirujte se našimi tipy:

► Namrzlé sklo lze jednoduše očistit pomocí speciálního spreje, který pořídíte na každé čerpací stanici.

► Používáte-li škrabku na namrzlé sklo, vyberte si tu s ochranným návlekem na ruku.

► Kryt na sklo proti námraze je další účinnou vychytávkou do auta.

► 6 tipů, jak na zamrzlé dveře od auta

► Řidiči a řidičky menšího vzrůstu jistě ocení teleskopický smetáček

► Proti přimrzlým stěračům může pomoci obyčejná ponožka, kterou na stěrač přes noc navlečete.

► Venkovní zrcátka ochráníte před námrazou navlečením igelitového sáčku.

Moderní vychytávky do auta na zahřátí

Vyhřívaný volant 

Zkřehlé ruce na studeném volantu nejsou pro správné ovládání vozidla to pravé. Vyhřívaný volant se tak stává nejen příjemnou vychytávkou do auta, ale také bezpečnostním prvkem

Vyhřívané potahy 

Sedačky, které vás zahřejí v mrazivém ránu, nejsou výsadou pouze moderních vozidel. Vyhřívané potahy si může pořídit každý, aniž by musel sáhnout hluboko do kapsy. 

Přídavný ventilátor

Vyhřívací ventilátor do auta urychlí ranní rituál rozmrazování auta. Při jeho výběru je nejsnazší řídit se recenzemi spokojených uživatelů. Ne vždy totiž tato vychytávka do auta splňuje řidičovo očekávání. 

Je libo horký nápoj?

Chystáte se na D1? Čekání v zasněžené koloně si můžete zpříjemnit horkou kávou nebo čajem připraveným v konvici, kterou můžete jednoduše zapojit do konektoru autozapalovače.

Pokud máte pocit, že byste při přípravě auta na zimu mohli něco zanedbat, mrkněte na náš článek, kde se dozvíte, nač se především zaměřit! 

 

Jak připravit auto na zimní provoz?

 

Zdroj fotografií: Depositphotos.com

 

Nahoru