Potřebujete poradit?
Telefon +420 603 253 535

Jak vybrat dokonale padnoucí a bezpečné rukavice na motorku?

Kvalitní rukavice na motorku jsou nezbytnou součástí výbavy každého motorkáře. Na trhu existuje nepřeberné množství druhů moto rukavic z různých materiálů a jejich výběr může být docela oříšek. Základním pravidlem při koupi rukavic na motorku je nepořizovat tento důležitý ochranný prvek „naslepo“, ale věnovat se důkladnému vyzkoušení. Z vlastní zkušenosti nejlépe poznáte, zda bude zajištěna potřebná bezpečnost i komfort, který zejména při delší jízdě zaručeně oceníte.

Jak vybrat moto rukavice

Rukavice vybírejte také podle toho, jaké jízdě holdujete. Sportovní jízda na moto rukavice klade jiné nároky, než ta terénní, nebo běžná doprava skútrem po městě.

Výběr rukavic na motorku podle využití

Stejně tak, jako je pro každý terén a styl jízdy vhodná jiná motorka a jiné moto pneumatiky, tak i rukavice na motorku vybírejte podle toho, k jakému účelu a v jakém období vám budou sloužit. Jezdíte pouze za teplého počasí, nebo preferujete chladnější měsíce? Vyrážíte na cesty i za deště? Věnujete se sportovní jízdě, cestování po silnici nebo máte doma zaparkovaný skútr? Nebojte se tato fakta konzultovat s prodejcem, který vám nejlépe poradí, jak vybrat ty správné moto rukavice podle účelu využití. Pokud vás od projížďky neodradí žádné počasí, doporučujeme pořízení alespoň dvou druhů rukavic – do tepla a chladu.

Jak vybrat helmu na motorku?

Velikost moto rukavic

Při výběru správné velikosti uděláte nejlépe, když si obě moto rukavice vyzkoušíte společně s vlastní bundou na motorku. Budete tak mít jistotu pohodlí ve standardních podmínkách a nemůže vás nemile překvapit nečekaný diskomfort. Prsty rukavic by měly mít mírnou vůli kvůli správné citlivosti, ale naopak by neměly být ani moc dlouhé, aby řidič neměl problém s manipulací. Ideální je vyzkoušet si zapnuté moto rukavice přímo na řídítkách, což by ochotný prodejce měl vždy umožnit. Zde také můžete vyzkoušet dlaň rukavice na motorku, na níž se nesmí materiál mačkat nebo klouzat po řídítkách.

Materiál a ochranné prvky rukavic na motorku

Kvalitní moto rukavice mají obvykle mnoho ochranných prvků v oblasti kloubů, hřbetu ruky, dlaně i zápěstí. Vyzkoušejte, zda tyto pevné části nikde netlačí, nebo nejsou naopak volné. Ochranné prvky musí obepínat ruku zkrátka tak akorát. Co se týká materiálu, opět záleží na využití rukavic na motorku. Záleží na vás, zda potřebujete nepromokavé moto rukavice, oceníte vylepšené větrání, dáváte přednost stylové kvalitní kůži nebo je pro vás důležité mít možnost manipulace s navigací nebo telefonem bez nutnosti sejmutí rukavice. Nejoblíbenější variantou mezi motorkáři je kombinace kůže, textilu a nepromokavé složky.

Přečtěte si také: Moto oblečení z kůže, nebo textilu?

Nezapomínejte také na to, aby vaše mašina byla vždy správně obutá. Kupujte gumy od profesionálů.

 

 

Zdroj fotografií: Depositphotos.com

Nahoru