Potřebujete poradit?
Telefon +420 603 253 535

Moto pneu Metzeler: 3 ideální parťáci pro supersporty, cestovní endura i silničky

Německý výrobce moto pneumatik Metzeler patří ke špičce v oblasti technologických inovací a vždy mu jde o dosažení co nejvyšší kvality. Výsledkem jsou pláště s maximální přilnavostí, stabilitou i skvělým ovládáním za každého počasí. Chcete si jízdu bez obav užít, ať už vlastníte supersport, naháče nebo cestovní enduro? S těmito osvědčenými kousky nevjedete vedle. 

pneumatiky pro enduro

Pneumatiky Metzeler vynikají bezpečností, komfortem a přizpůsobí se každému počasí. 

Při vývoji svých produktů Metzeler těží ze zkušeností rekreačních i závodních jezdců, s cílem poskytnout všem ten nejlepší požitek z jízdy i maximální bezpečnost. Nové pneumatiky testují nejdřív zaměstnanci společnosti, kteří jsou sami aktivními motorkáři, takže o okamžité zhodnocení kvality není nouze. Nedávno představil Metzeler modely Sportec M9 RR, Roadtec 01 SE a Tourance Next 2, které si u jezdců zakrátko vydobyly popularitu.  

Metzeler Sportec M9 RR je odkazem silničních závodů

Pokud jste měli tu čest s předchůdkyní Sportec M7 RR, pak si vás nový model získá na první dobrou. Tato sportovní pneumatika je určená pro všechny majitele supersportů a naháčů se sportovním stylem jízdy, kteří nevynechají jeden den v sedle. A je jedno, jestli na okruhu, ve městě, za horka nebo deště. Dokonale se přizpůsobí každému jízdnímu stylu a zahřeje se velmi rychle na studeném i mokrém asfaltu. 

pneu sportec m9 rr

Sportovní pneu si na vodu nepotrpí, ale Sportec M9 RR ji zvládá bravurně.

Pneumatikám Sportec M9 RR nechybí vlastnosti jako perfektní přilnavost, grip a stabilita, oproti starší verzi jsou však o řád výš. Navíc když začne pršet nebo se výrazně ochladí, můžete zachovat chladnou hlavu. Vzorek běhounu je navržený tak, aby maximálně odváděl vodu až do náklonu 30°, hladší a měkčí bočnice vás zase podrží v zatáčkách, když už vodu není potřeba odvádět.

Spolu s Roadtec 01 SE zdědily vzorek po pneumatikách Metzeler Racetec RR, které triumfovaly v silničních závodech Isle of Man Tourist Trophy a North West 2000. Odtud je i zkratka RR (Road Races), která je odkazem na vítězné motocyklové závody.

Okoukněte také moto novinky, které si výrobci pneu připravili pro rok 2022! >>

Roadtec 01 SE s mimořádnou jízdní stabilitou

Sestrou předchozího modelu je moto pneumatika Metzeler Roadtec 01 SE pro motocykly ze segmentu sport-touring. Při vývoji kladli inženýři důraz na prvotřídní ovládání a pevný grip, ale tento plášť se může pochlubit i mimořádnou stabilitou na mokrém a kluzkém povrchu. Širší a kratší styčná plocha navíc zaručuje vyšší kilometrový nájezd.

pneu roadtec 01 SE

S pneumatikami Roadtec 01 SE si užijete vysokou stabilitu, komfort i precizní vedení stopy.

Pláště Roadtec 01 SE převzaly drážkování po vzoru oceňovaných Roadtec 01 a lehce si tak poradí s odváděním vody i přilnavostí na jakémkoliv asfaltovém podkladu. Směs přední i zadní pneumatiky ze 100% siliky se vypořádá i s nízkými teplotami. Vysoký počet příčných drážek na bocích vám umožní projíždět zatáčkami i ve výrazném náklonu.

Metzeler Tourance Next 2: dezén inspirovaný terénem

Tato pneumatika z oblíbené řady Tourance Next byla vyvinutá pro motocykly s nejnovějšími bezpečnostními asistenty, a je proto ideální volbou pro poslední generace cestovních endur. Pokud se nebojíte lehkého terénu nebo polní cesty, máte s Metzeler Tourance Next 2 vjezd povolen. 

pneu tourance next 2

Pneumatiky Metzeler Tourance Next 2 vás podrží na lehkém terénu i polní cestě. 

Jaké přednosti mají tyto pláště? Jsou vysoce přilnavé i při plné zátěži, takže se s klidem můžete vydat ve dvou na víkendový trip. O vaše bezpečí se postará o 1,5 m kratší brzdná dráha, než nabízí konkurence u pneumatik v tomto segmentu. Oproti předchozí řadě mají o 10 % vyšší přilnavost na suchém i mokrém asfaltu, delší kilometrový nájezd, a nový vzorek přední pneumatiky snižuje celkovou hlučnost.

Ještě pochybujete o kvalitě pneumatik Metzeler? Pokud se na váš stroj nehodí žádná z těchto gum, podívejte se i na další modely této německé značky.

 

Vybrat moto pneu Metzeler

 

Nahoru