Potřebujete poradit?
Telefon +420 603 253 535

Obujte prémiovou kvalitu Pirelli: na zimu nebo na celý rok

Na letošek se předpovídalo, že o pneumatiky bude z důvodu nedostatku surovin nouze. Tato předpověď se naštěstí nenaplnila, a proto je nám ctí představit vám zimní i celoroční modely, které si pro sezónu 2022/2023 připravil výrobce pneumatik Pirelli. Jak ale zjistíte na dalších řádcích, nezůstaneme jen u novinek.

Obujte prémiovou kvalitu od Pirelli

Obujte prémiovou kvalitu Pirelli.

150 let Pirelli

Pirelli je italská společnost se sídlem v Miláně, kterou v roce 1872 založil Giovanni Battista Pirelli. Jejím prvním úspěchem byla výroba kabelů pro milánské divadlo La Scala, ve kterém se díky nim mohlo před zahájením sezóny v lednu 1883 rozsvítit na 2880 žárovek. 

První pneumatiku určenou pro jízdní kolo vyrobila firma Pirelli v roce 1890 a pro osobní automobil v roce 1901. Za 150 let své existence se věnovala i výrobě pláštěnek, koupacích čepic nebo hraček. 

Od roku 2017 je Pirelli čistě pneumatikářskou společností a její jméno je zvučné především v motorsportu. Kromě toho je výhradním dodavatelem pneumatik pro šampionát motocyklů Superbike i vozů Formule 1. Jakožto pátý největší výrobce na světě nabízí Pirelli ale i širokou škálu pneumatik pro osobní a užitkové vozy, SUV, off-roady i motocykly.

Novinka Pirelli P Zero Winter mění pravidla zimy

Letošní novinka P Zero Winter je zimní pneumatika, se kterou budete mít pocit, jako by na silnicích panovalo léto. Dezén i směs pryže se přizpůsobí veškerým zimním podmínkám při zachování maximální bezpečnosti. Tužší centrální bloky zajišťují skvělou ovladatelnost a obvodové drážky odvádí i větší množství vody.

pirelli p zero winter

 P Zero Winter patří na špici segmentu zimních pneumatik Pirelli.

Pro větší oporu v zatáčkách je potřeba vyšší tuhost vnějších ramen pneumatik. Tento požadavek Pirelli P Zero Winter konstrukčně splňuje díky blokům s menší hustotou lamel. Na vnitřním rameni jsou krásně patrné „cihlové“ lamely, které se starají o lepší záběr a kratší brzdnou dráhu na sněhu. Tyto prémiové pláště jsou navržené pro dražší vozy s vysokým výkonem. Můžete od nich tedy čekat ty nejlepší jízdní vlastnosti.

Pirelli Cinturato Winter reagují na jakoukoliv změnu řízení

S pneumatikami Pirelli Cinturato Winter budete v bezpečí na sněhu, mokru i suché vozovce. Dezén navržený do tvaru písmene V zajišťuje skvělou ovladatelnost, takže se náhlé chumelenice nemusíte bát. Jistě uvítáte i vysokou trakci za deštivého počasí nebo v břečce. Díky unikátnímu rozmístění drážek se výrazně snižuje riziko aquaplaningu. Tyto pláště mají nižší hlučnost, takže si ve městě i jeho okolí vychutnáte komfortní jízdu.

pirelli cinturato winter

Vylepšená směs pneumatik Pirelli Cinturato Winter má pozitivní vliv na brzdné vlastnosti i spotřebu paliva.

Novinka Pirelli Cinturato Winter 2 – vítěz testu AutoBild 2022

Do rodiny Cinturato letos přibyla novinka, a ne ledajaká. Zimní pneumatiky Pirelli Cinturato Winter 2 obsadily první příčku v nezávislém testu německého magazínu AutoBild v rozměru 215/55 R17. Ve srovnání s prémiovými konkurenty si porotu získaly především svou ovladatelností na suchu i při slalomu ve sněhu.

pirelli cinturato winter 2

Nejnovější model z plně modernizované rodiny Cinturato je jako stvořený pro moderní vozy a crossovery.

Oproti své předchůdkyni má tato novinka zcela inovovaný dezén s 3D lamelami umístěnými do krajních bloků. Ty jsou u nové pneumatiky lineární a během opotřebení se mění na klikatý tvar. Díky tomu jsou Cinturato Winter 2 přilnavé a schopné zachycovat sníh po celou dobu životnosti. Kromě stabilního výkonu na nich oceníte i nízkou hlučnost.

Pirelli Winter Sottozero Serie II přináší vyvážený sportovní výkon

Prémiové sportovní pneumatiky Pirelli Winter Sottozero Serie II mají asymetrický dezén rozdělený na dvě části – vnitřní s podélnými drážkami se stará o efektivní odvádění vody a snižuje tak riziko aquaplaningu, vnější s šikmými drážkami zvyšuje přilnavost a pohlcuje hluk. Můžete se spolehnout i na perfektní brzdné a trakční vlastnosti na suchu, mokru nebo sněhové pokrývce. V nabídce nechybí ani verze RUN FLAT.

 pirelli winter sottozero serie II

Winter Sottozero Serie II jsou vhodné pro sportovní vozy a výkonné limuzíny nebo kombíky.

Od asymetrie k symetrii: Pirelli Winter Sottozero III

Nástupcem druhé generace úspěšné modelové řady jsou zimní pneumatiky Pirelli Winter Sottozero III, které prošly viditelným faceliftem. Symetrický šípový dezén s širokými drážkami se pyšní vylepšenou trakcí na sněhu a perfektní ovladatelností i brzdnými vlastnostmi za každého počasí. Bonusem je nízký valivý odpor.

pirelli winter sottozero III

I model Winter Sottozero II je dostupný v dojezdové verzi.

S Pirelli Scorpion Winter i do extrémních podmínek

Pneumatiky Pirelli Scorpion Winter jsou prémiovou stálicí navrženou pro silnou třídu SUV. Modulární geometrie bloku zajišťuje vylepšenou trakci a optimální rozložení brzdných sil. Špičková ovladatelnost na sněhu i mokrém povrchu a kratší brzdná dráha jdou zase na vrub inovativnímu designu drážek. S nižším valivým odporem poznáte i rozdíl v hlučnosti a ve spotřebě paliva.

Jsou vaše pneumatiky nerovnoměrně opotřebené? Nechejte si seřídit geometrii. >>

pirelli scorpion winter

Pirelli Scorpion Winter se nezaleknou ani těch nejnáročnějších zimních podmínek.

Novinka Pirelli Scoripon Winter 2 pro vysoce výkonná SUV

Italové zareagovali na rostoucí oblibu sportovně užitkových vozů a představili letos novou řadu Pirelli Scorpion Winter 2, která se přizpůsobuje jejich výkonu, hmotnosti i jízdní dynamice. Tomuto modelu zůstal design dezénu do „V“, díky němuž se můžete spolehnout na bezchybný výkon na sněhu, a hlavní zkosené drážky vytlačující vodu a zajišťující optimální výkon při aquaplaningu.

pirelli scorpion winter 2

Druhá generace řady Scorpion Winter splní nároky i těch nejvýkonnějších SUV.

Inovací je technologie 3D lamel, s nimiž už pro vás náhlé brzdění nemusí být strašákem, ať se budete pohybovat po zasněžené nebo suché vozovce. Mají zásluhu i na vyšším kilometrovém nájezdu. Novinkou jsou také zrohovatělé kraje drážek, které zadrží více sněhu a pneumatiky tak lépe přilnou.

Je pro vás výběr pneumatik vyšší dívčí? Náš průvodce vám poradí, podle čeho se orientovat. >>

Novinka Pirelli Cinturato All Season SF2 nezklame ani v terénu

Segment celoročních pneumatik se v Milánu také dočkal nových „tváří“. První z nich je Pirelli Cinturato All Season SF2, jejíž univerzální vzorek se přizpůsobí širokému rozsahu teplot i rozličným jízdním stylům. Tuto adaptabilitu má na svědomí systém 3D lamel, které reagují otevřením nebo uzavřením podle toho, jestli je zrovna na silnici sníh, nebo pokud zrovna prudce brzdíte na suchu.

pirelli cinturato all season sf2

S Pirelli Cinturato All Season SF2 si užijete bezpečnou jízdu v každém ročním období.

S těmito celoročními pneumatikami 3PMSF nemusíte mít obavy ani z náročnějšího zimního terénu, a to díky optimalizované hloubce, délce i poloze 3D lamel. Jsou zase o něco méně hlučnější než předchozí generace a nabízí až o 50 % vyšší kilometrový nájezd, takže vám vydrží o nějakou tu sezónu navíc.

Novinka Pirelli Scorpion Verde All Season SF2 pro SUV

Druhá celoroční novinka zasáhne srdce každého řidiče SUV, který nechce co půl roku řešit přezouvání pneumatik. Pirelli Scorpion Verde All Season SF2 s uzamčenými bloky ve tvaru písmene V se vyznačují brilantní stabilitou, ovladatelností a pohodlným řízením ve všech podmínkách.

pirelli scorpion verde all season sf2

Pirelli Scorpion Verde All Season SF2 produkují méně hluku. Jízda s nimi je tedy komfortní.

Nová směs zajišťuje lepší výkon na suchu, mokru i sněhu, ale stará se i o nižší valivý odpor. Jízda je tak méně hlučná, pneumatiky se tolik neopotřebovávají a dosáhnou na vyšší proběh kilometrů. Zásluhou 3D lamel ve tvaru diamantu mají také vylepšené brzdné vlastnosti na všech typech povrchů.

Nevybrali jste si z této přehlídky italských modelů? Nevadí. Možná vašemu autu padne jiný kousek z dílny Pirelli.

 

Prozkoumat nabídku Pirelli

 

Zdroj fotografií: Pirelli, AZ pneu

 

Nahoru