Potřebujete poradit?
Telefon +420 603 253 535

11 tipů na vánoční dárky, které rozradostní řidiče i řidičky

Máte každý rok stejný problém, co koupit tatínkovi, bráchovi nebo partnerce k Vánocům? Pokud jsou vaši blízcí aktivními řidiči, čtěte dále. Naservírovali jsme vám několik nápadů, se kterými se trefíte do černého.

Dárek, který potěší každého motoristu

Potěšte své blízké třeba voucherem do automyčky nebo autokosmetikou.

Povinné ručení, pravidelný servis, nákup pohonných hmot… Auto nebo motorka není jen radost, ale také starost. Každého majitele proto o Vánocích potěší něco, co mu ušetří výdaje na provoz vozidla. Může to však být i praktický doplněk nebo výbava, kterou by si za normálních okolností sám nekoupil. Tady jsou tipy, kterými uděláte radost řidičům aut, dodávek i motorkářům.

#1 Dálniční známka

Jezdí vaši blízcí často po dálnicích? Vsaďte na něco praktického a pořiďte jim dálniční známku. Celoroční varianta potěší asi nejvíc, ale vybrat můžete i desetidenní nebo měsíční. Koupit ji můžete jednoduše on-line. Stačí jen znát SPZ vozidla.

Přečtěte si také: Od března 2024 se zavádí i jednodenní dálniční známka. Jaké budou ceny? >>

#2 Držák na telefon

Jízdu do neznáma bez chytrých technologií si už snad nikdo nedovede představit. GPS navigace je proto dnes takřka běžnou výbavou moderních vozů. Pokud ji váš tatínek či přítel nemá, nemusíte kupovat přímo navigaci, ale zvažte třeba držák na mobil. Je levnější a obdarovaný se navíc nebude muset starat o další zařízení. Beztak už v chytrém telefonu nějakou navigační aplikaci má.

Naopak motorkáři navigaci ocení. Třeba si ale také vystačí jen s držákem telefonu na motorku.

#3 Koberečky do auta

Koberečky nejsou v autě jen tak na okrasu. Chrání interiér před nečistotami všeho druhu – od bláta, rozlité kávy až po posypovou sůl. I na nich se ale projevuje zub času vlivem opotřebení. Nové koberečky si tak určitě pod vánočním stromkem najdou místo. Jen se rozhodnout, jestli koupit:

  • textilní, které vypadají lépe a i staršímu vozu dodají úplně nový vzhled,
  • nebo gumové, které jsou praktické především v zimě.

#4 Plašička zvěře

Střet s divokou zvěří je noční můrou všech řidičů. Nikdo si nepřeje řešit pomačkanou karoserii a úřadovat s policií, případně majitelem zvěře, a už vůbec ne v noci. Existuje ale praktické řešení. Plašička zvěře Siren7 nepotřebuje elektrické napájení a přesto vydává silný zvuk až 120 decibelů, který s vyšší rychlostí auta slyší jen divoká zvěř. Díky tomu upozorní srnky, lišky i divočáky na auto i motocykl dřív, než je řidič vůbec zahlédne.

#5 Sada nářadí

Pro ty, kteří si základní údržbu motorky nebo auta dělají sami, bude kvalitní nářadí neocenitelným pomocníkem. Kompletní sada s „momenťákem“ a případně pojízdným hydraulickým heverem je nezbytností v každé garáži. Nebo by obdarovaného či obdarovanou potešila spíš nabíječka baterky či hloubkoměr na kontrolu hloubky dezénu?

Přečtěte si také: Minimální hloubka dezénu podle zákona a jakými způsoby vzorek změřit >>

Ruční mytí auta v myčce

Profesionální mytí auta a ošetření laku udělá radost každému, pro koho je auto víc než jen dopravní prostředek.

#6 Auto- a motokosmetika

Máte v rodině nebo mezi přáteli nadšence, který se svému autu nebo motorce věnuje v každé volné chvíli? Kosmetika do auta nebo na motorku bude tím pravým ořechovým. Vybírat můžete z mnoha produktů, které koupíte samostatně i v celé sadě. Po čem sáhne každý autíčkář nebo motorkář? Tady je stručný seznam:

#7 Poukaz na profesionální mytí

Někdo místo autokosmetiky ocení spíš službu profesionálů, kteří se specializují na čištění vozidla. Co takhle voucher na mytí vozu s aplikací nanotechnologie, ekologické ruční mytí bez vody nebo parní čištění interiéru?

#8 Autodoplňky

V zimní výbavě každého vozu by neměly chybět praktické autodoplňky jako kvalitní kapalina do ostřikovačů, smetáček nebo škrabka na led. V kufru je také dobré vozit startovací kabely a sněhové řetězy, které jsou na některých úsecích silnic ze zákona povinné. Někomu přijdou vhod i náhradní žárovky nebo nová autolékárnička či motolékárnička.

#9 Kurz školy smyku

Co kdybyste věnovali dárek, který pod vedením odborníků umožní řidičům naučit se správně ovládat své vozidlo i v náročných situacích? Díky kurzu školy smyku začátečníci i zkušení řidiči lépe porozumí chování svého auta na různých površích. Tento kurz je také skvělou příležitostí pro předvídání a zvládání nepříjemných situací v náročných klimatických podmínkách.

#10 Chrániče na motorku

Pro všechny vášnivé motorkáře jsou dobrým tipem na dárek kvalitní chrániče těla. Tyto ochranné doplňky především zmírní následky zranění při případném pádu, ale také vašemu obdarovanému přinesou pocit svobody a sebejistoty při každé jízdě.

Přečtěte si také: Jaké chrániče na motorku vybrat? >> 

#11 Nové pneumatiky

Novou sadou zimních pneu nepohrdne žádný motorista a vy budete mít klid na duši, kdykoliv začne sněžit nebo mrznout. Dostatečná hloubka dezénu je totiž pro bezpečnou jízdu v zimě zásadní. To samozřejmě platí i pro letní nebo celoroční pneumatiky, takže zkontrolujte, u které sady pořízení „hoří“ víc. U motorkářů se na letní/zimní víceméně nehraje, takže výběr moto pneu budete mít o něco jednodušší.

Přejeme vám šťastný výběr. Pokud si chcete ušetřit čas, skočte rovnou do našeho e-shopu, kde kromě pneumatik a disků najdete i příslušenství pro motoristy. Vše tak pořídíte pohodlně na jednom místě.

 

Pořídit dárky v AZ pneu

 

Zdroj fotografií: Depositphotos

Nahoru