Potřebujete poradit?
Telefon +420 603 253 535

Zimní nebo celoroční pneumatiky Continental: jak si správně vybrat

S blížící se zimou nejeden motorista přemýšlí nad tím, jaké zimní pneumatiky pořídit. Zdánlivě jednoduchá otázka, na kterou však neexistuje jednoznačná odpověď. Je-li vaší prioritou bezpečnost bez kompromisů, pak doporučujeme zvolit pneumatiky od německého výrobce Continental, který je pro většinu řidičů symbolem bezpečí a spolehlivosti.

Continental zimní pneumatiky

Při výběru zimních pneumatik dbejte především na jejich kvalitu a bezpečnost. Skvělou volbou jsou pneumatiky od německého výrobce Continental.    

Pneumatiky Continental, bezpečnost bez kompromisů

Již od svého založení v roce 1871 si dala společnost Continental za cíl, zajišťovat bezpečnost na silnicích bez kompromisů, s komfortem a potěšením. Že to se svým tvrzením myslí vážně, dokazují renomované testy, na jejichž předních příčkách se jejich pneumatiky Continental pravidelně umisťují. Není tedy žádným překvapením, že tyto německé pneumatiky patří mezi nejprodávanější. Téměř každé třetí auto vyrobené v Evropě je dodáváno právě na obutí značky Continental. Vyzkoušejte i vy jízdu na zimních nebo celoročních pneumatikách z dílny oblíbené německé značky. Poradíme vám, které si vybrat. 

Zimní pneumatiky pro každého

Maximální bezpečnost v jakémkoliv zimním počasí vám poskytne pneumatika WinterContact™ TS 870, která je nástupcem velice úspěšné série zimních pneumatik WinterContact TS 860. Loňský vylepšený model pokračuje v úspěších svých předchůdců, a především díky mimořádné jízdě na mokré vozovce se řadí mezi absolutní špičku ve svém segmentu. Díky moderním technologiím poskytuje nejlepší brzdné vlastnosti v jakémkoli zimním počasí, zkracuje brzdnou dráhu na namrzlých a zledovatělých vozovkách a zajišťuje bezpečnost v zatáčkách na zasněžené vozovce.

Zimní pneumatika WinterContact™ TS 870

Pneumatika WinterContact™ TS 870 vám poskytne maximální bezpečnost v jakémkoliv zimním počasí. 

>

Užijte si bezpečnou jízdu ve sportovním voze i SUV

Důraz na bezpečnost a sportovní jízdu si klade za cíl pneumatika WinterContact™ TS 860 S, která je určená zejména pro výkonné a sportovní vozy, jako je Audi Sport, BMW M, Mercedes Benz AMG nebo Porsche. Skvělé jízdní vlastnosti garantují potěšení z jízdy především na sněhu a ledu, a tak si řidič může  užít sportovní styl jízdy i během zimy.

Zimní pneumatika WinterContact™ TS 860 S

Pro sportovní a výkonné vozy je vhodná zimní pneumatika WinterContact™ TS 860 S. 

Pro silně motorizovaná osobní vozidla je určena druhá novinka loňské sezóny – prémiová zimní pneumatika WinterContact™ TS 870 P, která nabízí vynikající jízdní vlastnostmi na mokré a zasněžené vozovce i na ledu. Písmeno “P” na konci značí, že se jedná o “performance” pneumatiky, tedy o pneumatiky pro výkonnější vozy. výkonnější vozy. Má vynikající brzdný výkon a je také vysoce odolná proti aquaplaningu. Unikátní koncepce pneumatik zajišťuje extrémní přesnost při akceleraci a zatáčení.

Zimní pneumatika WinterContact™ TS 870 P

Pro silně motorizovaná osobní vozidla je určena prémiová zimní pneumatika WinterContact™ TS 870 P.

Excelentní záběr a skvělý brzdný výkon na zasněžených vozovkách nabízí pneu Continental ContiCrossContact Winter. Vyniká skvělými handlingovými vlastnostmi, ale velmi vysokou odolností proti aquaplaningu. Tato tichá komfortní pneu, na kterou se můžete v zimních měsících opravdu spolehnout, vás mimo jiné zaujme také svým nízkým valivým odporem.  

pneumatika Continental ContiCrossContact Winter

Pneumatika Continental ContiCrossContact Winter s excelentním záběrem a brzdným výkonem na zasněžených vozovkách.

Celoroční pneumatiky, jsou vhodné i pro vás?

Celoroční pneumatiky jsou stále populárnější volbou. Není se čemu divit, motoristům odpadá starost s přezouváním a uskladňováním druhé sady. Díky tomu se jeví jako skvělé řešení. Na druhou stranu ne vždy je nejlepší a ideální pro všechny. Celoroční pneumatiky se hodí pro městské popojíždění a pro řidiče, kteří necestují v extrémních zimních podmínkách a za sněhu a námrazy vyráží na silnice spíše výjimečně. Pokud je právě tohle váš případ, pak je pro vás celoroční pneumatika ideální volbou. 

Přečtěte si, jak se liší celoroční pneumatiky od zimních a letních, a jestli se vám vyplatí. >>

Celoroční pneumatika AllSeasonContact™

Vhodná pro všechny čtyři roční období je celoroční pneumatika AllSeasonContact™. 

Působivé záběrové vlastnosti na zasněžených a mokrých silnicích nabízí pneumatika AllSeason Contact™ vhodná pro všechny čtyři roční období. Německý výrobce přichází s novou dávkou designu, složení směsi a detailně propracovanou konstrukcí pneumatik, díky čemuž nabízí nejlepší palivovou účinnost  i v prémiovém segmentu.

Novinka 2023: Continental AllSeason Contact 2

S novými pneumatikami Continental AllSeason Contact 2 určenými do každého ročního období si užijete klidnou a komfortní jízdu s lepším výkonem i pocitem bezpečí. Pláště jsou vyrobeny z pokročilých materiálů a mají vylepšený dezén s nižším valivým odporem. A to je klíč k nižší spotřebě i delší životnosti. Co dalšího tyto pneumatiky nabízí?

  • Adaptivní design běhounu s inovativní technologií c-block zajišťuje větší tuhost pneumatik.
  • Vylepšená směs poskytuje lepší přilnavost při jakékoliv teplotě.
  • S lepšími brzdnými vlastnostmi vám nabídne pocit jistoty za každého počasí.

Nové pneumatiky Continental AllSeason Contact 2

Pro sezónu 2023/2024 si značka Continental připravila celoroční novinku. Má ještě nižší valivý odpor, který je klíčový pro nižší spotřebu paliva.

Nejlepší pneu pro dodávky, užitková vozidla i obytné vozy

Expertem pro zimní sezónu je pneu Continental VanContact Winter, která se stala vítězem testů roku 2020 a 2019. Mezi hlavní přednosti této prémiové pneu patří díky nové optimalizované směsi nižší valivý odpor, kratší brzdná dráha, ale také ochrana proti aquaplaningu. Vyšší stabilitu při jízdě na mokru a sněhu zajišťují speciální 3D lamely.

Užitkové pneu Continental VanContact Winter

Skvělou volbou pro dodávky, užitková vozidla a obytné vozy je pneu Continental VanContact Winter.

 

Vybrat kvalitní pneumatiky Continental

 

Zdroj fotografií: AZ pneu, Depositphotos

Nahoru